Annonce:
Annonce:

Svinede regerings-tur til VM... Nu: Jeg vil ikke lufte private synspunkter i tide og utide

Rasmus Jarlov vil ikke længere 'lufte sine holdninger' til regeringens deltagelse ved fodbold-VM. Men de er fortsat de samme, siger han

Annonce:
Følg Politik

Der findes privat-Rasmus. Og minister-Rasmus. Den famøse skelnen mellem politikeren og privatpersonen, som Lars Løkke Rasmussen tidligere på året gjorde et stort nummer ud af, gælder også for den nyudnævnte erhvervsminister, Rasmus Jarlov (K).

Det står klar, efter statsministeren torsdag eftermiddag har præsenteret sit nyeste medlem af ministerholdet.

Rasmus Jarlov kritiserede for ganske få dage siden den regering, han nu selv er en del af, for med kulturminister Mette Bocks deltagelse at have en officiel politisk repræsentant til stede på lægterne, når Danmark spiller VM-kamp mod Frankrig i Vladimir Putins Rusland.

Men den holdning vil Jarlov ikke længere lufte offentligt, gør han nu klart.

Ny minister: Fortid med kendis-kæreste og 'Vild med dans'

Annonce:

- Det ville være utroværdigt at stå og sige, at jeg havde skiftet holdning til alt muligt, som jeg mente for en uge siden. Men nu er det ikke min opgave længere at udtrykke, hvad Det Konservative Folkeparti mener. Nu er jeg en del af en regering, der har truffet den beslutning, at en minister tager til Rusland og ser fodbold. Og det respekterer jeg uden nogen problemer, siger Rasmus Jarlov på spørgsmålet om, hvorvidt han bakker op om beslutningen, som han i sidste leverede en intern borgerlig kritik af for at være en 'flagrende' linje:

- Jeg respekterer, at det er den beslutning, der er truffet. Og jeg er en del af en regering nu, hvor man bakker op om de beslutniger. Også selvom man privat kan have enkelte synspunkter, så render man ikke rundt og lufter dem i tide og utide. Så det er ikke noget, man kommer til at se mig protestere over. Men selvfølgelig; Jeg har jo alle de samme holdninger, som jeg hele tiden har haft, lyder det fra Rasmus Jarlov.

I sidste uge fik han bragt sin formand, justitsminister Søren Pape Poulsen, i problemer, da han bekendtgjorde, at de konservative kun havde 'én' holdning til VM-spørgsmålet.

- Vi har kun én politik hos K, og det er, at vi er imod, at ministre deltager i VM', skrev Rasmus Jarlov således på Twitter.

Samtidig uddybede han sin holdning og kaldte regeringens linje 'flagrende':

- Jeg synes, at det flagrer lidt i forhold til regeringens linje, hvor vi har sanktioner over for Rusland, og hvor vi har sendt danske tropper til Baltikum for at beskytte vores allierede mod den militære trussel, som russerne faktisk udgør mod nogle af vores nabolande, sagde Jarlov i sidste uge.

Konservativt VM-kaos eller splittet regering: Pape i flyverskjul

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: