Svinet til af falsk Facebook-profil: Jens og Morten anklager DF'er for at stå bag

Flere byrådsmedlemmer i Svendborg kommune er blevet antastet af falsk Facebook-profil, som angiveligt er oprettet af Dorthe Ullemoses (DF) datter. Men den forklaring holder ikke, mener de

Dorthe Ullemose (DF) har forklaret, at falsk Facebook-profil, som har støttet hende og svinet andre politikere til, var oprettet af hendes datter. Den forklaring køber politikerne, der er blevet angrebet af profilen, dog ikke. Privatfoto.
Dorthe Ullemose (DF) har forklaret, at falsk Facebook-profil, som har støttet hende og svinet andre politikere til, var oprettet af hendes datter. Den forklaring køber politikerne, der er blevet angrebet af profilen, dog ikke. Privatfoto.

Flere tidligere DF'ere i Svendborg byråd er blevet kaldt øgenavne, svinet til og har været udsat for personlige angreb på Facebook af 'Tom Jensen', der samtidig udtrykte ovenud begejstring for byrådsmedlem og folketingspolitiker Dorthe Ullemose (DF), som han roste til skyerne.

'Tom Jensen' har blandt andet kaldt byrådsmedlem Morten S. Petersen for 'en voldsmand', og Jens Munk for 'fej og utroværdig'.

Det har vist sig, at 'Tom Jensen' slet ikke eksisterer, og Facebook har nu slettet profilen. Overfor Fyns Amts Avis har Dorthe Ullemose forklaret, at det er hendes voksne datter, der har oprettet 'Tom Jensen'-profilen.

Ekstra Bladet har været i kontakt Ullemoses datter, Maria Lynge Ullemose, der ikke vil interviewes på telefon. Der bliver dog svaret fra en Facebook-profil, hvor datter og mor optræder sammen på billeder, og her bekræftes det, at det er Maria Lynge Ullemose, der står bag den falske profil.

- Ja, jeg kan bekræfte, at det er mig, og jeg har undskyldt både overfor min mor og for andre, skrives der fra profilen.

Hverken Morten S. Petersen eller Jens Munk tror på den forklaring.

Tudedumt og synd
De fortæller begge to, at de ikke et sekund er i tvivl om, at det er Dorthe Ullemose selv, der har oprettet og styret profilen.

- Enhver kan jo se, at det ikke er datteren, der har styret det show. Det er både tudedumt og synd for den stakkels pige, at hendes mor får hende til at erkende sådan en løgn, lyder det fra Jens Munk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jens Munk har været offer for angreb fra 'Tom Jensen' på Facebook. Foto: Svendborg kommune.
Jens Munk har været offer for angreb fra 'Tom Jensen' på Facebook. Foto: Svendborg kommune.

Dorthe Ullemose (DF) er medlem af Folketinget og en del af byrådet i Svendborg Kommune. Hun er involveret i en sag om en falsk Facebook-profil, hvorfra der er skrevet hadske beskeder til hendes politiske kolleger og modstandere. Profilen har til gengæld givet forbløffende meget ros til Ullemose. Ullemoses datter har taget skylden for den falske profil, som nu er blevet slettet. Privatfoto. Dansk politik Folketingsmedlem i ballade om falsk Facebook-profil

Han får opbakning fra Morten S. Petersen:

- Som med alle andre anklager, skal man jo have beviser. Så jeg er nødt til at dække mig ind og sige, at jeg er 99 procent sikker på, at det er Dorthe. Jeg kan desværre ikke dokumentere det. Endnu.

- Lad os sige, at det er Dorthe, der har styret den falske profil. Hvad tænker du så om, at datteren må tage skylden for det?

- Jeg har ikke ondt af Dorthe, men jeg synes, det er synd for datteren og resten af familien, at de skal blandes ind i det her. Det er så langt ude, siger Morten S. Petersen, og fortsætter:

- Men jeg er ikke forundret, for Dorthes måde at agere på, er at kaste skylden af sig. Det er aldrig Dorthes skyld. Det er altid nogle andres.

DF om Ullemose-ballade: Der er sat punktum i den sag

Gruppeformand i DF Peter Skaarup er 'ikke til at træffe' ifølge DF's pressetjeneste. Partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, har ingen kommentarer til sagen.

Fra organisationskonsulent i Dansk Folkeparti, Steen Thomsen, lyder det i et skriftligt svar, at han ingen yderligere kommentarer har til historien, udover 'at det er en kedelig sag, og at han noterer sig, at profilen nu er slettet, og der dermed ser ud til at være sat punktum i den sag'.

At der bliver sat en punktum i sagen fra Dansk Folkepartis siden er ikke overraskende. Dansk Folkeparti har rigeligt med mandater i folketingsgruppen, men det har det borgerlige flertal ikke. Flertallet i blå blok og således også VLAK-regeringen sidder nemlig kun på ét mandats flertal.

Det betyder i praksis, at hvis Dansk Folkeparti mister et mandat, mister blå blok sit flertal med de afgørende 90 mandater. Denne udlægning af situationen har Dansk Folkeparti dog afvist fuldstændig over for TV2 Fyn i slutningen af april måned.

Alarmklokkerne ringede
Jens Munk havde faktisk en mistanke om, at 'Tom Jensen' var falsk allerede efter første kommentar.

- Jeg skrev til 'Tom', at jeg gerne ville mødes med ham for at tale om de ting, han anklagede mig for. Men det svarede han ikke på. Det er der selvfølgelig mange, der ikke ville sige ja til, men hele profilen fik bare alarmklokkerne til at ringe hos mig, siger Jens Munk, der er klar til at stå model til det meste, for 'sådan er det politiske game', men han undrede sig over, at en fremmed mand havde så stort et behov for at blande sig i politik, der sjovt nok altid havde Dorthe Ullemose som omdrejningspunkt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Morten S. Petersen har ikke 'the smoking gun', men han er ikke i tvivl om, at det er Dorthe Ullemose, der står bag profilen 'Tom Jensen' - og kalder det sørgeligt, at hun hænger sin datter ud i sagen. Foto: Ritzau Scanpix.
Morten S. Petersen har ikke 'the smoking gun', men han er ikke i tvivl om, at det er Dorthe Ullemose, der står bag profilen 'Tom Jensen' - og kalder det sørgeligt, at hun hænger sin datter ud i sagen. Foto: Ritzau Scanpix.
 

Blokerede profilen
Samme mistanke havde Morten S. Petersen.

Han valgte efter første henvendelse fra 'Tom Jensen' at blokere ham, fordi han med det samme tænkte, at det enten var Dorthe eller en af hendes nærmeste, der stod bag. Uanset om det var det ene eller det andet, gad han ikke bruge sin tid på at læse det.

- Jeg kiggede på 'Tom Jensens' vennekreds, på opslag på hans væg og øvrige ageren. Det var tydeligt, at profilen var falsk og kun oprettet med dette formål. Det gad jeg ikke deltage i.

- Var Dorthe inde i dine tanker allerede her?

- Prøv at høre... jeg var slet ikke i tvivl. Hvis en person skulle være så forgabt i at forsvare Dorthe og angribe mig og andre, så ville de selvfølgelig også være venner. Og da hun ikke var med på 'Tom Jensens' forholdsvis lille venneliste, tænkte jeg, at der var noget galt.

- Men hvorfor skulle hun gøre det?

- Hun har en frygtelig energi og er arbejdssom, men hun dur ikke til det politiske spil. Hun forstår ikke processerne, og tingene kan ikke gå hurtigt nok. Hendes utålmodighed gør, at hun føler behov for at lange ud efter andre, vurderer Jens Munk, mens Morten S. Petersen har et mere skarpt syn på byrådskollegaen:

- Dorthe har behov for ros. Hele tiden. Hun er så manipulerende, og hun har direkte opfordret os andre DF'ere i byrådet til at svine andre til.

- Hendes arbejdsindsats kan man ikke kritisere, men hun har en helt forkvaklet indstilling til en hel masse ting. De grimme sider ødelægger desværre det gode, hun kan. Hun er ude på så dybt vand nu, at hun ikke kan bunde. Og hun er altså derude helt alene.

Der har været masser af ballade blandt fynske DF-byrådsmedlemmer siden kommunalvalget i november 2017

Der har været masser af ballade blandt fynske DF-byrådsmedlemmer siden kommunalvalget i november 2017. På stribe har medlemmer forladt partiet, og der sidder nu kun ét medlem tilbage i Svendborg Byråd ud af fire: Gruppeformanden Dorthe Ullemose.

Et medlem, Morten Sol Petersen, er blevet ekskluderet fra Dansk Folkeparti og fungerer nu som løsgænger i Svendborg Byråd.

To andre medlemmer har valgt at blive løsgængere efter længere tids interne stridigheder i partiet. Stridigheder, der blandt andet handler om, hvem der har taget 'magten' i byrådsgruppen.

En af de tidligere DF'ere, Jens Munk, valgte at trække sig, da Morten Sol Petersen blev ekskluderet af partitoppen på Christianborg.

De tre løsgængere og tidligere DF'ere langede i april kraftigt ud efter Ullemose til TV2 Fyn.

Her omtaler de tre løsgængere Dorthe Ullemose som en der lyver og 'higer efter magten'.

'Påfaldende mange sammenfald'
Fyns Amts Avis har fået en sprogforsker til at gennemgå kommentarer og opslag fra 'Tom Jensen' på Facebook. Og ekspertens konklusion er, at 'det er påfaldende så mange sammenfald (mellem Dorthe Ullemoses egen profil og 'Tom Jensens', red.), at det kunne tyde på, at det var den samme, der stod bag'. 

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Dorthe Ullemose, men hun besvarer hverken vores opkald, mails eller sms'er.

117 kommentarer
Vis kommentarer