Sygdom koster Messerschmidt EU-post

DF's stemmesluger er ikke længere næstformand i Europa-Parlamentets ECR-gruppe, oplyser talsmand

Morten Messerschmidt var sygemeldt, da ECR-gruppen skulle vælge næstformand. Foto: Janus Engel
Morten Messerschmidt var sygemeldt, da ECR-gruppen skulle vælge næstformand. Foto: Janus Engel

Dansk Folkepartis sygemeldte europæiske stemmesluger Morten Messerschmidt har mistet endnu en indflydelsesrig post i kølvandet på afsløringerne af de to fallit-ramte 'fonde' Meld og Feld.

Han er ikke længere næstformand i ECR-gruppen, som DF tilhører i Europa-Parlamentet.

Det oplyser ECR-gruppens pressetalsmand James Holtum.

Politiet søger vidner til overfaldet på Morten Messerschmidts lillebror. Polfoto: Cecilie S. Andersen. Dansk politik Politiet stopper efterforskning af Messerschmidt-overfald

Morten Messerschmidt har været næstformand i ECR-gruppen (De Europæiske Konservative og Reformister) siden 2014.

I modsætning til tidligere står han heller ikke længere opført som såkaldt 'chefindpisker' (chief whip, red.) på ECR-gruppens hjemmeside. Men det skyldes udelukkende, at Messerschmidt er sygemeldt, forklarer James Holtum.

- Så vidt jeg ved, er han det stadig. Men han er sygemeldt i øjeblikket. Jeg har ikke hørt noget om, hvornår han kommer tilbage. Men vi håber, at det bliver snart, siger James Holtum.

Messerschmidt sad i ledelsen for Meld, da den EU-ansatte rådgiver Ramunas Domarkas - der holder af smarte biler - fik to kontrakter med Meld, mens han arbejdede for det daværende litauiske medlem af Europa-Parlamentet Juozas Imbrasas. Foto: Ernst Van Norde/Valdas Kopūstas/15min.lt/Facebook Dansk politik Penge endte i rådgivers private firma: Fik 194.000 kroner fra skandalefond

I rollen som chefindpisker skal Morten Messerschmidt fastholde gruppe-disciplinen og forhandle med de andre grupper i parlamentet. Han har selv betegnet posten som den mest indflydelsesrige, man kan have i en gruppe i Europa-Parlamentet.

Efter Ekstra Bladets afsløringer af fiktive udpegelser til bestyrelsen i Meld og misbrug af EU-midler måtte Morten Messerschmidt sidste efterår opgive posten som gruppeformand for DF i Europa-Parlamentet og blev også fjernet fra DF's nationale topledelse; partiets såkaldte koordinationsudvalg, hvor han sad sammen med formand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, næstformand Søren Espersen og pressechef Søren Søndergaard.

(Foto: Thomas Sjørup) Dansk politik Tulle slagter Messerschmidt for åben skærm

296 kommentarer
Vis kommentarer