Bliver du eller din partner også straffet for at tage corona-vagter, og er du klar til at stå frem ligesom Kirsten Gebauer, så skriv til kbl@eb.dk.
Det klinger hult, når Mette Frederiksen siger tak til sundhedspersonalet for en ekstra indsats og samtidig suger over 70 procent af lønnen tilbage til statskassen.
Det mener den 61-årige intensiv-sygeplejerske Kirsten Gebauer, som arbejder på Slagelse Sygehus. Intensiv-afdelingen er presset, men hvis hun knokler ekstra, trækker staten i manden Pouls førtidspension.
– For hver 100 kr. jeg tjener ekstra for at gå på arbejde og passe covid-patienter, skal min mand betale 30 kr. tilbage. Det finder jeg ikke rimeligt, siger Kirsten Gebauer.
– Statsministerens tak klinger hult, hvis hun ikke får fikset det her, fortæller sygeplejersken med 40 års erfaring.
Førtidspensionen reguleres nemlig efter, hvor meget en ægtefælle tjener. Når man kommer over et vist beløb, modregnes 30 kr. i førtidspension for hver 100 kr., ægtefællen tjener ekstra.
Føler mig pisset på
Statsminister Mette Frederiksen har flere gange takket ansatte i frontlinjen mod corona, siden landet lukkede ned på grund af den smitsomme virus.
– En kæmpe tak til alle jer, der arbejder i vores sundhedsvæsen. Til alle jer i ældreplejen. Til alle jer, der passer på udsatte og sårbare borgere. Corona har stillet helt særlige krav til personalet i frontlinjen, sagde Mette Frederiksen ved Folketingets afslutningsdebat 22. juni 2020.
Den tak preller dog af på familien Gebauer, som ender med at betale mere i skat på Kirstens overarbejde end de rigeste danskere, der betaler 15 procent i topskat.
– Jeg vil gerne hjælpe til, men jeg føler mig pisset på, når vi skal betale mellem 72 og 75 procent i skat, forklarer Kirsten Gebauer.
Både førtidspensionister, kontanthjælpsmodtagere og folkepensionister kan blive ramt af partnerens ekstra arbejde. En af dem er Lars Hansen, hvis kone arbejder på et plejehjem.
Corona-helte får med Mettes pisk: Straffes for at knokle
11 mails på en dag
På en enkelt dag i forrige uge fik Kirsten Gebauer 11 mails fra arbejdet, som ville have vagter besat. Den erfarne intensiv-sygeplejersker vil meget gerne hjælpe, men det skal også give mening, forklarer hun.
Så sent som oktober 2020 blev ægtemanden afkrævet 6700 kr., fordi Kirsten havde tjent for meget, viser dokumenter fra Udbetaling Danmark, som Ekstra Bladet har set.
Derfor håber hun at kunne afspadsere de ekstra vagter, som hun tager.
– Det bedste ville være, hvis jeg kunne få samme løn udbetalt som mine kolleger, når jeg tager ekstra vagter, siger hun.
– Ligesom der findes hjælpepakker, der sætter ind hurtigt, så kan man også lave om på den her gamle lov, fortæller Kirsten Gebauer.
Bliver du eller din partner også straffet for at tage corona-vagter, og er du klar til at stå frem ligesom Kirsten Gebauer, så skriv til kbl@eb.dk.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.