Annonce:
Annonce:

Sygeplejerske skeptisk over for Mette Frederiksen: - Det er valgflæsk

Sygeplejerske Katrine Skriver blev noget forbavset, da Mette Frederiksen i søndagens statsminister-debat åbnede for bedre løn- og arbejdsvilkår i sundhedsvæsenet - hun føler sig som en brik i et politisk spil

Under søndagens debat mellem de tre statsministerkandidater, åbnede statsminister Mette Frederiksen op for, at der skal være bedre løn- og arbejdsvilkår på landets sygehuse. Men den pludselige vilje til at tale om løn på sygehusene bliver modtaget med udbredt skepsis blandt sygeplejersker

Under søndagens debat mellem de tre statsministerkandidater bedyrede statsminister Mette Frederiksen, at der skal være bedre løn- og arbejdsvilkår på landets sygehuse.
Annonce:
Følg Politik

Mette Frederiksen vender på en tallerken. Først ville hun ikke give bedre løn til de offentligt ansatte på sygehusene, men nu vil hun 'åbne op' for diskussionen igen.

Men snakken møder skepsis hos sygeplejerske Katrine Skriver, der har 25 års erfaring inden for sundhedsvæsenet.

- Det er en gammel plade, hun sætter på. Det har været det samme i mange år. Politikerne siger, at de vil løfte sundhedsvæsenet, men i de 25 år, jeg har været sygeplejerske, er det kun gået ned ad bakke, siger 50-årige Katrine Skriver.

- Jeg er stolt af at bo i Danmark, hvor der er et velfærdssystem med et offentligt sygehusvæsen, men det styrtbløder jo, fordi politikerne svigter os.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Katrine Skriver fortæller, at hun har opgivet sin karriere som sygeplejerske på grund af de dårlige arbejdsforhold. Foto: Emil Agerskov
Katrine Skriver fortæller, at hun har opgivet sin karriere som sygeplejerske på grund af de dårlige arbejdsforhold. Foto: Emil Agerskov
 

Annonce:

Valgflæsk
Katrine Skriver er skeptisk over, hvorfor statsminister Mette Frederiksen pludselig vil tale om lønvilkår til sundhedsvæsenet.

- Med mine pessimistiske briller tænker jeg, at det kun er på grund af det kommende valg.

- Jeg tænker, det er valgflæsk, når hun slynger sådan noget ud i en tv-debat, efter hun har ignoreret os i konflikten.

Afvisninger på stribe

Under sygeplejerskernes strejke sidste år fik de en kold skulder af statsministeren. Igen og igen. Her et udpluk.

* Juni 2021. Sygeplejersker indleder ti ugers strejke. Statsminister lover at holde sig ude.

- Der er nu anmeldt konflikt på arbejdsmarkedet, og så træder man som regering et skridt tilbage. Vi er ikke part i den her konflikt, sagde hun på Folkemødet i Allinge.

* August 2021. Statsministeren er omringet af demonstrerende sygeplejersker i røde T-shirts i Silkeborg. De får en høflig, men bestemt, afvisning.

- Vi har den arbejdsmarkedsmodel, vi har - og den har vi heldigvis, det er den, der har været med til at skabe det stærke samfund, vi er - så blander vi os ikke som politikere, og det gør jeg heller ikke i dag, lød det fra Mette Frederiksen til de fremmødte ifølge TV Midtvest.

*August 2021. Ekstra Bladet kan sidste onsdag i august breake historien om, at regeringen trods talrige forvisninger om det modsatte stopper strejken.

* Lønspørgsmålet blev igen aktuelt, da statsministeren i november bad sygeplejerskerne gøre en ekstra indsats igennem vinteren. Den bemærkning faldt mange for brystet. Men Mette Frederiksen var igen hård.

-  Jeg kan ikke løse alle problemer i vores samfund fra den ene dag til den anden. Heller ikke i forbindelse med en arbejdsnedlæggelse, sagde hun til Ekstra Bladets udsendte.

Forlader faget
Ifølge Katrine Skriver har politikerne ikke givet sundhedssektoren de nødvendige ressourcer, og det har nu fået hende til at opgive sit arbejde.

- Jeg har faktisk selv besluttet mig for at opgive min karriere, fordi politikerne svigter vores fag.

- Man kan jo håbe, at Mette Frederiksen er ved at vågne op, men jeg synes, det er fortvivlende. Sidste år blev vi jo fuldstændig ignoreret i konflikten.

- Jeg føler mig som en brik i et politisk spil, og under alle omstændigheder er det underligt, at hun vil gå ind i det nu, fordi vi blev jo fuldstændig ignoreret sidste gang.

Annonce:

Selvom Katrine Skriver ikke tror, at Mette Frederiksen i virkeligheden har tænkt sig at give bedre løn til de offentligt ansatte, håber hun på et større fokus i den kommende valgkamp.

- Jeg sidder tilbage med en ambivalent følelse, fordi jeg håber jo, at der sker noget, selvom det er meget usikkert, siger hun.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at få Mette Frederiksen til at svare de skeptiske sygeplejersker, men hør beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard (S), svar her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: