Annonce:
Annonce:

Syrisk mand i Esbjerg kan få 214.128 kroner i børnepenge

En syrisk mand i Esbjerg Kommune har fået tilladelse til familiesammenføring af 17 børn. Christiansborg vil nu se på en maksimumgrænse for børnepenge

Annonce:
Følg Politik

Den 47-årige syriske mand Daham Al Hasan har udsigt til så store summer i børnepenge, at et flertal på Christiansborg nu er klar til at se på en maksimumgrænse.

Ekstra Bladet kunne i går fortælle historien om Daham, konen og deres otte børn i Esbjerg Kommune, som blev familiesammenført i marts. Familien har oplyst børnenes alder og ud fra Skatteministeriets 2016-takster giver det sammenlagt børnepenge på 101.850 kroner skattefrit om året.

I Syrien befinder sig yderligere to koner og 12 børn, hvoraf de ni har fået tilladelse til familiesammenføring. Det kræver dog, at de flygter fra Syrien til Tyrkiet, men hvis alle 17 børn var i Danmark, så ville familien være berettiget til 214.128 kroner om året i børnepenge ud fra børnenes nuværende alder.

Annonce:

Ingen øvre grænse
I dag får man op til 17.880 kroner pr. barn om året, og der er ingen øvre grænse for, hvor meget den enkelte familie kan modtage i børnepenge. Det vil et flertal på Christiansborg – med de konservative i spidsen – nu lave om på. Flertallet tegner sig for at genindføre det type loft, som VK-regeringen indførte på 35.000 kroner.

- Han (Daham Al Hasan, red.) kan få rigtig mange penge til de 17 børn, men når vi genindfører reglen, så er det maksimalt børnepenge for tre-fire børn. Velfærdssamfundet er ikke skruet sammen til 17 børn, siger de konservatives integrationsordfører Naser Khader til Ekstra Bladet.

Raser mod flygtning med 20 børn: - Du er dybt skadelig!

Daham Al Hasan siger selv, at han ikke kan arbejde eller lære dansk i øjeblikket på grund af psykiske problemer. Men det går ikke, når han kan få så mange børnepenge ifølge de konservative.

- Vi må spare flere steder, og det kan ikke være rigtigt, at en mand, som ikke har bidraget, får flere hundrede tusinde i børnepenge. Der må være stordriftsfordele, og børnepenge til tre-fire børn må være nok, fortæller Naser Khader.

Annonce:

Socialdemokrat: Svineri at få 20 børn når verden er overbefolket

Socialdemokraterne er med
De konservative får opbakning til forslaget fra regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, som dog ikke vil komme med et bud på en øvre grænse.

- Den her sag giver anledning til, at man bør se nærmere på reglerne for børnepenge. Der har tidligere været regler for, hvor meget man maksimalt kan få, og det vil vi gerne se på at få genindført, siger integrationsordfører Dan Jørgensen (S) til Ekstra Bladet.

- Vi ved ikke helt præcist, hvor grænsen skal ligge, men det må vi se på i en forhandling. Vi skal ikke sende børn ud i fattigdom, men når vi ser så ekstreme tilfælde, som det her, så fungerer det ikke, lyder det.

Ekspert: Derfor kan Daham få 20 børn og tre koner til Danmark

Annonce:

Regeringen vedtog sidste år et optjeningsprincip for børnepenge til flygtninge for at undgå, ’at asylansøgere vælger at komme til Danmark på grund af udsigten til høje offentlige ydelse’.

Det betyder, at flygtninge kan få 25 pct. af børnepengene efter seks måneders bopæl. Det stiger gradvist, indtil flygtninge efter to år kan få 100 pct.

47-årige Daham Al Hasan går dog angiveligt fri af indhugget i flygtninges økonomi, fordi han ifølge egne oplysninger har fået opholdstilladelse før 1. september, hvor loven gælder fra.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: