De taler flydende dansk, har danske venner og fast arbejde, og de elsker med egne ord Danmark. Men snart kan deres liv her være slut.
De syriske tvillingebrødre Ahmad og Myasar Zanon har nemlig fået inddraget deres opholdstilladelse og står til at blive udvist til Irak - et land, de aldrig nogensinde har besøgt og ikke har nogen tilknytning til.
Det skriver DR Syd.
- Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at blive integreret og bidrage til samfundet. Men nu vil det samme land, som tog imod os, sende os til et land, vi ikke kender, fortæller Ahmad Zanon til Ekstra Bladet.
Kan ikke sendes til Syrien
Brødrene kom hertil som 18-årige i slutningen af 2014. På kort tid lærte de sproget og fik danske venner. Myasar færdiggjorde skolen, tog arbejde som vikar og taxachauffør og har det seneste halvandet år langet pizzaer over disken i sit eget pizzeria.
Ahmad er ved at uddanne sig til socialrådgiver og arbejder til daglig med ukrainske flygtninge i Haderslev Kommune. Han spiller desuden fodbold i den lokale fodboldklub i Skærbæk i Sønderjylland, hvor hele familien bor.
I dag er Myasar og Ahmad 26 år. Det er for farligt at sende dem til Syrien, fordi de er mænd i den militærpligtige alder. Men frem for at lade dem blive i Danmark, forsøger de danske myndigheder nu at få dem udvist til Irak.
Brødrenes farfar kommer nemlig fra Irak, men flygtede fra landet allerede i 1960'erne.
Han blev sidenhen angiveligt dømt til døden in absentia for landsforræderi, fordi han var et højtstående medlem af Baath-partiet.
'Vi kan blive dræbt'
Lige nu er brødrenes sag under sidste behandling ved Flygtningenævnet.
Tanken om, at det kan ende med, at de og deres familie bliver sendt til Irak - et land, de ikke har noget forhold til - er uudholdelig.
- Jeg vil ikke tænke på det, for så dukker der grimme billeder op i mit hoved. Vi risikerer at blive anholdt, forfulgt eller dræbt i Irak, siger Ahmad Zanon.
- Vi har heller intet der. Det er en svær tanke at skulle starte forfra et nyt sted. Jeg kender jo følelsen, for da vi kom til Danmark, var vi nødt til det. Det har jeg ikke lyst til at skulle igennem igen.
Af Udlændingestyrelsens afgørelse i sagen fremgår det, at de danske myndigheder i modsætning til Ahmad og Myasar vurderer, at det ikke er farligt for familien at rejse til Irak.
- De går ud fra, at det kun er min farfar, der er i fare i Irak. Men det er ikke sådan, tingene fungerer der. Det er hele familien, siger Ahmad Zanon.
Hvorfor, Danmark?
Ahmad er ved siden af sit arbejde i kommunen i gang med at skrive bacheloropgave. Emnet er integration og kvindelige flygtninge, og hvis alt går, som det skal, er han færdiguddannet socialrådgiver til januar.
Men det er svært at koncentrere sig om opgaveskrivning, når ens liv hvert sekund kan blive vendt på hovedet.
- Tankerne kører rundt i hovedet på mig. Jeg føler, at fremtiden ser sort ud. Jeg ved ikke, om vi er købt eller solgt, siger han.
- Hvad håber du, der kommer til at ske?
- Jeg håber, at politikerne læser vores historie og spørger sig selv, om det er retfærdigt at sende os til et land, vi aldrig har været i.
- Hvorfor vil de smide os, der vil Danmark, ud? Jeg håber, at vi kan få lov til at blive. Det er her, vi hører til.
- Tror du på, at der sker noget?
- Det er jeg nødt til. Hvis jeg mister håbet, mister jeg alt.
De eneste i EU
Ekstra Bladet har anmodet fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) om et interview om sagen, men han har afvist, med henvisning til at han lige nu kun er fungerende minister.
I skrivende stund er Danmark det eneste land i EU, der sender syriske flygtninge tilbage til deres hjemland.
Det er en beslutning, der flere gange har vakt stor debat, senest i sagen om den 18-årige studerende Rawan Kharat og hendes far, som i november blev meddelt, at deres opholdstilladelse ikke ville blive forlænget.
Den historie kan du læse her.