Syvende uge med under 100 asylansøgere

For syvende uge i træk er der registreret under 100 asylansøgere, nemlig 87, viser ny opgørelse

Politiet har den seneste uge registreret 87 asylansøgere. Dermed fortsætter det ugentlige antal asylansøgere med at ligge under 100.

Siden den midlertidige kontrol ved den dansk-tyske grænse trådte i kraft 4. januar, har Udlændinge- og Integrations- og Boligministeriet dagligt offentliggjort en opgørelse over asylansøgninger.

Opgørelsen er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterregistreringer.

I den første uge med grænsekontrol blev der registreret 641 asylansøgere. Tallet er faldet støt uge for uge siden. Således er der de seneste seks uger blevet registreret under 100 asylansøgere ugentligt.

I maj søgte cirka 350 personer asyl i Danmark. Det er det laveste antal i en enkelt måned siden februar 2012. Under Folketingets afslutningsdebat 1. juni satte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ord på flygtningesituationen.

De lavere asyltal betyder i statsministerens optik ikke, at Danmark kan læne sig tilbage, pointerede han afslutningsdebatten:

- Min holdning er klar: Vi skal holde antallet af asylansøgere på et fornuftigt niveau. Det betyder, at vi skal betydeligt længere ned end de 21.000, vi fik sidste år.

- Regeringen er klar til at handle for at sikre, at der ikke rokkes ved det.

De 28 EU-lande gav på et møde 12. maj grønt lys til, at Danmark og fire andre Schengen-lande kan forlænge deres grænsekontrol i seks måneder. Det gjorde den danske regering 1. juni, så grænsekontrollen varer helt frem til 12. november.

8 kommentarer
Vis kommentarer