Annonce:
Annonce:

Taget i fusk: Nu ændrer uddannelsesministeren sit cv

Esben Lunde Larsen har ændret oplysninger i sit cv på Folketingets hjemmeside efter Ekstra Bladets afsløring

Esben Lunde Larsen (foto: Astrid Dalum)
Esben Lunde Larsen (foto: Astrid Dalum)
Annonce:
Følg Politik

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) har nu valgt at ændre oplysninger i sit cv på Folketingets hjemmeside.

Det sker efter, Ekstra Bladet har afsløret, at han har fusket med cv'et. Hidtil har Esben Lunde Larsen påstået, at han er '’cand.theol., Københavns Universitet, fra 2001 til 2008.’

Men Ekstra Bladet har beskrevet, at han først blev indskrevet på Københavns Universitet i februar 2006. I stedet har Esben Lunde Larsen i fire år været indskrevet på den norske uddannelsesinstitution Misjonshøgskolen, der har et samarbejde det højkristne Dansk Bibel-Institut i København.

Uddannelsesminister taget i cv-fusk: Skjuler bibel-uddannelse

Annonce:

Efter den afsløring har Esben Lunde Larsen i dag ændret cv'et på Folketingets hjemmeside, så det blot fremgår, at han er 'cand.theol., Københavns Universitet, 2008.' Dog nævner han stadig ikke Misjonshøgskolen og Dansk Bibel-Institut med et ord.

Cv'et før Esben Lunde ændrede det:

Cv'et efter Esben Lunde ændrede det:

 

Da Esben Lunde Larsen blev konfronteret med sagen i går eftermiddag, holdt han ellers fast i, at han ikke havde skrevet noget forkert i det cv, han nu har ændret. Dog medgav ministeren, at oplysningerne godt kunne misforstås.

I interviewet sagde han eksempelvis:

– En aktindsigt viser, at du først blev indskrevet på Københavns Universitet i februar 2006?

– Men jeg har før det suppleret med fag, hvor jeg har taget fag forskellige steder, hvor det var bedst. (Hans spindoktor bryder ind og forklarer, at ministeren har været gæstestuderende ved Københavns Universitet i nogle perioder). Det dokumenterer, at jeg har været teologistuderende fra 2001 til 2008.

Annonce:

– Med oplysningerne om at du været indskrevet i fire år på Misjonshøgskolen i Norge, så ser det ud som om, du kommer på kant med det 8. bud. Til Folketingets hjemmeside oplyser du kun, at du er blevet uddannet på Københavns Universitet fra 2001 til 2008?

– Det gør jeg faktisk ikke. Jeg kan godt forstå, at man kan misforstå det. Det, jeg oplyser til Folketingets hjemmeside, er, at jeg læser teologi fra 2001 til 2008. Og at jeg bliver kandidat i (februar, red.) 2008 fra Københavns Universitet.

Taget i fusk: Så højkristen er Lundes bibel-uddannelse

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: