'Tangerer det rene børnemisbrug'

Stærke reaktioner efter Ekstra Bladets seneste afsløring af Rasmus Paludans ageren på et online-chatforum

Explainer: Paludan har grov sexsnak med børn på Discord.

25. november 2021: Overskriften på denne artikel er rettet fra 'Tangerer den rene børnemishandling' til 'Tangerer det rene børnemisbrug', som er den korrekte ordlyd af Peter Skaarups tweet. Ekstra Bladet beklager fejlen.

Det nærmer sig børnemishandling, at Rasmus Paludan har presset unge drenge - hvoraf én fortæller, han er 13 år - til at se en selvmordsvideo på chatforummet Discord, som er oprettet i partiet Stram Kurs' navn.

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, efter Ekstra Bladet har afsløret højrefløjspolitikerens grænseoverskridende chat-adfærd online.

'Den her afsløring er rigtig godt arbejde af Ekstra Bladet. Men hvor er det dog trist at læse om. Det burde ikke forekomme i Danmark anno 2021. Tangerer det rene børnemisbrug!' skriver Peter Skaarup på Twitter.

Han melder sig dermed i koret af politikere, som melder sig på banen oven på historierne om Paludan.

Socialdemokratiets politiske ordfører og medlem af retsudvalget, Jeppe Bruus, mener, der skal gøres meget mere for at dæmme op for grænseoverskridende chat og potentiel grooming af børn på nettet med bl.a. visning af selvmords-videoer:

- Siden jeg blev valgt, har jeg fokuseret meget på, hvordan vi beskytter børn og unge mod personer, der kan skade dem. Der er et behov for at beskytte børn og unge mod, at personer, der vil dem ondt, kan få adgang til dem online, siger han til Ekstra Bladet.

- Synes du, det er et selvstændigt problem, at han bruger Stram Kurs’ politiske ungdoms-forum til det her?

- Jo, men ligegyldig hvilken platform du har, kan det misbruges til at groome. Man kan bruge alle mulige kanaler. Nu skal politiet først og fremmest afgøre, hvad der er op og ned i sagen. Men generelt har vi som samfund et problem med personer, der forsøger at groome børn og unge til at gøre forfærdelige ting.

- Derfor har vi fremlagt initiativer til at kunne sætte ind over for sociale medie platforme, så vi kan beskytte børn og unge, siger Jeppe Bruus.

Chokeret

Socialminister Astrid Krag (S) reagerede lørdag ligeledes med afsky over højrefløjspolitikerens online-adfærd over for børn og unge:

'Er chokeret over, at en voksen udnytter sin position og benytter sig så groft af, at børn er nemme at kontakte og ofte er alene om de ting, de laver på nettet. Godt at Johanne Schmidt-Nielsen og Red Barnet har handlet hurtigt med politianmeldelse,' lyder det fra Astrid Krag.

Artiklen fortsætter under indlægget ...

Frie Grønnes leder, Sikandar Siddique, opfordrer derudover til, at Rasmus Paludan bør modtage professionel hjælp.

- Det er jo helt forrykt. I tre år har han rejst rundt mellem udsatte områder og svinet og skræmt minoritetsbørn, og nu sidder han så på nettet og skader børn. Vi skal have vores børn ud af kløerne på ham, og så skal manden have noget professionel hjælp, for der er jo tydeligvis noget helt galt. Derfor er jeg også glad for at høre, at han er blevet politianmeldt, så vi forhåbentlig kan få sat i stopper for, at Paludan terroriserer vores børn på nettet og i de socialt udfordrede områder.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Rasmus Paludan. Foto: Martin Lehmann
Rasmus Paludan. Foto: Martin Lehmann
 

Ekstra Bladet har siden lørdag forgæves arbejdet på at få en kommentar fra Rasmus Paludan til politikernes kritik.

- Det kan ikke være mit ansvar, lyder det fra Rasmus Paludan, da han bliver konfronteret med at have haft grov sexsnak med børn.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.