Taxiråd: Justitsminister Pind må fremskynde Uber-sag

Politianmeldt kørselstjeneste æder sig ind i det Københavns taximarked. Dansk Taxi Råd vil have fart på sagen

Det amerikanske kørselstjeneste Uber er ulovlig.

Sådan lød vurderingen fra Trafikstyrelsen, da selskabet i november sidste år gjorde sit indtog i Danmark.

På premieredagen meldte myndigheden Uber til politiet med den begrundelse, at selskabets chauffører ikke havde de lovpligtige taxabeviser og vognmandstilladelser.

Men trekvart år senere er der endnu ikke rejst en sag, og Uber-bilerne kører ufortrødent passagerer rundt.

Det frustrerer brancheorganisationen Dansk Taxi Råd, som nu har henvendt sig til justitsminister Søren Pind (V) for at få ham til at fremskynde processen.

- Vi synes, det er en lang sagsbehandlingstid, og vi kan se, at antallet af Uber-biler vokser. Vi hører på ugebasis fra vores medlemmer, der kører på gader og stræder, at de ser de her biler, som stjæler deres kunder. Det mener vi, at der skal ageres på, siger direktør Trine Wollenberg til Ritzau.

Ubers tjeneste er bygget op om private bilejere, som stiller sig til rådighed som chauffører over for kunder med et kørselsbehov. Chauffør og kunder finder hinanden via en app, som også håndterer betalingen for turen.

Trine Wollenberg vurderer, at Uber-bilerne primært findes i København, og hun anslår antallet til 150, som samler kunder op fra blandt andet lufthavnen og de store hoteller.

- Det er kunder, som reelt er taxikunder, og den mængde biler, vi oplever på gaden, svarer til ti procent af den samlede taxiflåde i København, som konkurrerer på ulige vilkår og stjæler omsætning fra vores medlemmer, som driver en lovlig forretning, påpeger direktøren.

Tilbage i maj meddelte daværende justitsminister Mette Frederiksen (S) i et svar til Folketingets Transportudvalg, at sagen på det tidspunkt beroede på "afsluttende drøftelser med Trafikstyrelsen, og disse drøftelser forventes at finde sted inden for de nærmeste uger".

- Herefter vil Københavns Politi beslutte, hvorvidt der skal rejses tiltale mod Uber, lød meldingen dengang.

Det er imidlertid ikke sket endnu, men Københavns Politi oplyser til Ritzau, at anklagemyndigheden forventer at tage stilling til sagen i løbet af den kommende måned.

Justitsminister Søren Pind (V) ønsker ikke at kommentere sagen.

12 kommentarer
Vis kommentarer