Annonce:
Annonce:

Teater pønser på at pelse Jon

Moderaternes Jon Stephensen står efter al sandsynlighed over et krav om at betale titusindvis af kroner tilbage til teater

Moderaternes Jon Stephensen står efter al sandsynlighed over for et erstatningskrav fra Aveny-T. Foto: Thomas Borberg
Moderaternes Jon Stephensen står efter al sandsynlighed over for et erstatningskrav fra Aveny-T. Foto: Thomas Borberg
Annonce:
Følg Politik

Konflikten mellem Moderaternes Jon Stephensen og teatret Aveny-T, som han i flere år var direktør for, er langt fra slut. Jon Stephensen blev først fyret og senere decideret bortvist af teatrets bestyrelse. Og nu lurer en erstatningssag mod ham.

Det sker efter, at Jon Stephensen ifølge bestyrelsens opfattelse har givet sig selv goder for teatrets penge, som han ikke var berettiget til.

Blandt andet tørrede han i 2021 lejeudgifter for omkring 20.000 kroner af på teatret, fordi hans eget hus var under renovering.

Overvejer krav
Avenyt-T's bestyrelse skriver i et svar til Ekstra Bladet om, om den vil kræve penge tilbage fra Jon Stephensen for huslejeudgifterne:

- Spørgsmålet om, hvorvidt der er grundlag for at kræve de omstridte udlæg tilbagebetalt fra Jon, vil blive behandlet som en del af tilrettelæggelse af processen om hvilke krav, der kan og skal rejses mod Jon vedrørende hans administration.

Annonce:

Bestyrelsen oplyser, at man ikke har nogen kommentarer til, om man har opdaget andre udgifter, man også vil kræve tilbagebetalt, fra Jon Stephensen.

Jon Stephensen var i årevis direktør for Avenyt-T. Nu er luften dog iskold mellem ham og bestyrelsen. / Foto: Valdemar Ren
Jon Stephensen var i årevis direktør for Avenyt-T. Nu er luften dog iskold mellem ham og bestyrelsen. / Foto: Valdemar Ren

Skal rejse krav
Det er næsten så sikkert som amen i kirken, at bestyrelsen vil kræve penge tilbage af Jon Stephensen. For gør den ikke det, vil den selv svigte sit bestyrelsesansvar.

- Hvis man først bortviser ham for at have brugt de penge, så har bestyrelsen også dermed sagt, at han var uberettiget til at bruge dem. Og dermed siger de jo, at det er teatrets penge.

- Det er en erhvervsdrivende fond, så derfor skal bestyrelsen kun tænke på fondens interesser. Og skal leve til fondsloven, fondens vedtægter og fondens formål, siger professor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet Anders Ørgaard.

Erhvervsfondsloven beskriver klart, at bestyrelsen alene skal varetage fondens interesser og at fondens penge kun må bruges på fondens formål. Yderligere står der klart, at der ikke må gives 'ydelser' til personer ledende stillinger, der ikke er del af det aftalte vederlag.

- Nu er det jo ikke en fond, der støtter husleje til midlertidige husvilde, så det er svært at se dem dække det formål, siger Anders Ørgaard.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Sagerne om Jon Stephensen og Aveny-T

Jon Stephensen blev i 2022 fyret som direktør på Aveny-T som følge af en række sager. Han blev senere bortvist. Se sagerne her:

Tilbyder penge
I august 2022 kunne Zetland fortælle, at Jon Stephensen som direktør på Aveny-T i tre tilfælde tilbød syge skuespillere penge for at gennemføre forestillinger på trods af deres sygdom.

Den ene var decideret kollapset på scenen og kørt på skadestuen. Alligevel tilbød Jon Stephensen hende 5000 kroner for at kommer på arbejde trods sygemeldingen.

Forfalsket underskrift

I februar 2023 kom det frem, at bestyrelsen i Avenyt-T mistænker Jon Stephensen for at have forfalsket et bestyrelsesmedlem Jakob Høyers underskrift på et officielt dokument, der skulle godkende, at Henning Dyremose indtrådte i bestyrelsen.

Jon Stephensen har varslet et injuriesøgsmål på baggrund af anklagen, der ellers bakkes op af en lydfil.

Betalte egne lejeudgifter

I februar 2023 kom det frem, at Jon Stephensen havde ladet teatret betale for sine private lejeudgifter i efteråret 2021, der løb op i omkring 20.000 kroner. Her blev hans private hus renoveret, og han manglede derfor et sted at bo.

Jon Stephensen selv mener, at det var inden for hans kompetence som direktør. Bestyrelsen er uenig.

Ødelagte malerier

Jon Stephensen lånte som direktør to store malerier af kunstneren Allan Bestle, som blev hængt op i teatret. De skulle dog pilles ned igen. Men i stedet for at vente og lade kunstnerne gøre det forsvarligt blev de foldet sammen og smidt i et rum under scenen.

Det har ført til et erstatningskrav mod teatret på ikke mindre end 556.000 kroner.

Grænseoverskridende adfærd
I marts beskrev TV2 på baggrund af interview med omkring 30 kilder dusinvis af tilfælde af grænseoverskridende adfærd fra Jon Stephensens side over for medarbejdere og skuespillere på teatret. Blandet andet pres for, at en ung skuespiller skulle lade sig afbillede nøgen.

Jon Stephensen har efterfølgende undskyldt.

Mette Frederiksen åbnede i sidste uge for et endnu større forsvarsbudget, end det der blev besluttet for et år siden. Det vil koste op mod 28 milliarder kroner yderligere. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app


 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: