Annonce:
Annonce:

Terrormistanke: 35 danskere er nægtet indrejse i Tyrkiet

- Det er jo helt absurd, for mig bekendt er ikke en eneste af de 35 dømt i Danmark for de her ting, lyder det fra dansk folketingsmedlem

Annonce:
Følg Politik

Siden kupforsøget sidste sommer i Tyrkiet er 35 danske statsborgere foreløbig blevet nægtet indrejse og tilbagevist ved ankomsten til landet med henvisning til 'mistanke om sikkerheds- eller terrorrisiko'. Det skriver Dagbladet Information.

Oplysningen afsløres i en opgørelse fra udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) til Folketingets Udenrigsudvalg, efter at flere danskere – med tyrkisk baggrund – hævder at være blevet angivet til de tyrkiske myndigheder for »landsforræderi«. For øjeblikket tilbageholdes fire danskere, af forskellige årsager, samtidig i Tyrkiet.

Antallet af afviste danske statsborgere kan dog være endnu højere end de 35.

Annonce:

- Tallene må tages med et vist forbehold, da der erfaringsmæssigt kan være tilfælde, hvor Udenrigsministeriet ikke modtager underretning fra borgeren eller tyrkiske myndigheder, især hvis der er tale om danske statsborgere, som tillige har tyrkisk statsborgerskab, skriver Anders Samuelsen til Udenrigsudvalget.

Opgørelsen får Socialdemokratiets medlem af Folketingets Retsudvalg, Lars Aslan Rasmussen, til at kræve, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) sikrer, at det får konsekvenser, hvis man 'stikker' andre.

En sådan 'hjælp' til fremmede landes myndigheder kan være en overtrædelse af straffelovens paragraf 108 – den såkaldt milde spionparagraf. Paragraffen kan give op til seks års fængsel.

- Det er jo helt absurd, for mig bekendt er ikke en eneste af de 35 dømt i Danmark for de her ting, siger Lars Aslan Rasmussen til Information. Han har selv tyrkisk baggrund, og som er af de mange, der har kontaktet myndighederne med mistanke om at være blevet angivet.

Annonce:

- Tallet viser, at den såkaldte stikkerlinje virker. Og så skal man huske på, at der er et mørketal, fordi mange – inklusiv mig selv – ikke længere holder ferie i Tyrkiet eller besøger familie og venner, fordi vi ikke gider blive nægtet indrejse eller endda risikere at blive anholdt. Hvis nogen her i landet mener at sidde inde med viden om terrorister, så må de jo gå til de danske – og ikke tyrkiske – myndigheder. Det er ulovligt at indsamle de oplysninger om danskere, og nu kan vi så se, at det får konsekvenser. Politiet må undersøge, hvem der stikker folk – og det må også få konsekvenser, siger Lars Aslan Rasmussen til Information.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: