Tesfaye: Sig gerne det samme igen

Socialdemokraternes indfødsretsordfører Mattias Tesfaye håber, at dronningen i sin nytårstale vil opforedre politikkere og danskerne til at skrue ned for retorikken i den ofte sort/hvide debat om flygtninge og indvandrere

Når dronningen holder sin nytårstale, følger mange politikkere på Christiansborg ivrigt med. (Foto: Polfoto)
Når dronningen holder sin nytårstale, følger mange politikkere på Christiansborg ivrigt med. (Foto: Polfoto)

Hvis det står til socialdemokraternes indfødsretsordfører Mattias Tesfaye, må dronning Margrethe gerne genbruge det afsnit om flygtninge, som hun brugte sidste år, når hun kl. 18 holder sin nytårstale.

- Jeg har fulgt dronningens nytårstaler i mange år, og jeg ser frem til, at hun igen i aften vil sige, at Danmark skal tage sin andel af flygtninge og indvandrere. Samtidig skal hun bede såvel politikere som danskerne om at skrue ned for retorikken og i stedet lytte til modstanderne i debatten, så alt ikke bliver sort-hvidt eller en kamp mellem strammere og slappere, siger Mattias Tesfaye.

Talen 2014

I nytårstalen sidste år sagde dronningen bl.a.:

- I det forløbne år har vi oplevet, at uro og usikkerhed har grebet om sig i flere steder i verden på en måde, som godt kan bekymre os.

- Vi ser mønstre tegne sig, som minder foruroligende om tider, som vi nødigt vil genopleve.

- Det er ikke underligt, hvis vi bliver bekymrede, men vi skal ikke lade os kyse. Vi skal holde fast ved de værdier, som er grundlæggende for os - både for vort velfærd og vor sikkerhed.

- En af følgerne af den nuværende situation er den voldsomme flygtningestrøm, som vi er vidner til, og som vi også herhjemme mærker på nærmeste hold.

Syrien

- I den seneste tid er tusindvis af flygtninge kommet til Danmark, især mange fra den forfærdende og langvarige borgerkrig i Syrien.

- Kommunerne har fået nok at se til, de store som de små. For vi skal ikke bare tage hånd om dem (flygtningene, red.) vi skal også hjælpe dem med at finde sig til rette i samfundet, sådan at de kan få rodfæste og klare sig selv, sagde dronningen.

Hjælp fra Statsministeriet

Når dronningen skriver sin nytårstale, får hun gerne hjælp fra Statsministeriet. Sidste år var det Helle Thorning-Schmidt, S, der var statsminister, mens det i år er Venstres Lars Løkke Rasmussen, der har læst talen igennem på forhånd.

- Jeg er bange for, at vi kan få en giftig debat om flygtninge og indvandrere, hvis vi ikke alle sammen begynder at tale ordentligt til og om hinanden, siger Mattias Tesfaye.

Håber på opsang

- Vi står i en meget udsat politisk situation, hvor vi kan glemme alt om velfærd og skattelettelser, hvis vi bare giver los for flygtninge og indvandrere.

- Derfor håber jeg, at dronningen vil komme med endnu en opsang til danskerne, siger Mattias Tesfaye.

1 af 2 Socialdemokraternes indfødsretsordfører Mattias Tesfaye håber, at dronning Margrethe vil genbruge, hvad hun sagde om flygtningene i nytårstalen sidste år.
2 af 2 Når dronningen holder sin nytårstale, følger mange politikkere på Christiansborg ivrigt med. (Foto: Polfoto)
97 kommentarer
Vis kommentarer