Thorning angriber Løkke: Der er gået Panorama i den

Først bruger Venstre forkerte eksempler på konkrete personer, og nu bruger Løkke forkerte tal, siger Thorning.

Følg Politik

Der er kun skabt 700 job til danskere, siden statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) blev statsminister i 2011.

Sådan lyder det i en ny kampagne fra Venstre, som har indrykket budskabet i flere aviser. Men tallet er forkert, mener statsminister Helle Thorning-Schmidt.

I et usædvanligt hårdt angreb på Lars Løkke Rasmussens omgang med tal, siger Helle Thorning-Schmidt i duellen på TV2 søndag aften:

- Det, mener jeg, er lodret forkert. Der er gået lidt Panorama i de tal. Og det er ikke første gang, at Venstre bruger meget tvivlsomme tal. 700 danskere ud af 33.000, der er kommet i arbejde. Er der nogen, der tror på det?, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed træder hun stiletten direkte ned i Lars Løkke Rasmussens ømme punkt fra valgkampens første dag. De konkrete eksempler på, at det ikke kan betale sig at arbejde.

I første omgang var eksemplet en person på virksomheden Panorama i Høje Taastrup, som angiveligt sagde sit job op for at gå på kontanthjælp. Personen er dog fortsat ikke fundet, og fra flere sider er der rejst tvivl om, hvorvidt eksemplet kan passe.

Skal man tro Thorning, er de centrale tal for jobskabelsen, at der er kommet 33.000 flere i arbejde, og at ledigheden er faldet fra 6,2 procent til 4,8 procent i den periode, hun har været statsminister

Løkke fastholder dog annoncen, der bygger på tal fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA. Ifølge Venstre er der kun skabt 20.700 fuldtidsstillinger i den private sektor. Og ud af dem er kun 700 gået til danskere.

- Selvfølgelig er tallene rigtige, siger Løkke og tilføjer:

- Der er skabt 20.700 job i den private sektor, og så er der kommet færre ansatte i den offentlige sektor. Når man ser på det hele og ser på, hvor mange ekstra der er kommet ind udefra, så er sandheden den, at der er 6500 færre danskere, der er i beskæftigelse i dag end i 2011, siger Lars Løkke Rasmussen, inden Thorning bryder ind:

- Jeg hører nu, at Lars Løkke Rasmussen nu ikke engang gider forsvare Venstres egen annoncer i dag, hvor man i dag skriver, at der kun er 700 danskere, der har fået et job, lød svaret fra Helle Thorning-Schmidt.

Hun henviser til, at ifølge 3F er 17.000 af forbundets medlemmer kommet i job siden 2011.

- Er de alle sammen udlændinge? Jeg tror simpelthen ikke, at nogen tror på de tal, siger Helle Thorning-Schmidt.

Løkke henviser dog til, at de store anlægsprojekter i Danmark blandt andet bruger meget udenlandsk arbejdskraft:

- Hvis du går en tur ned i metroen, så vil du i hvert fald se, at der er en del udlændinge dernede, siger Lars Løkke Rasmussen, hvortil Thorning svarer:

- Man skal ikke basere sine fortællinger på anekdoter Lars. Man er nødt til at holde sig til fakta.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen kommer tallene fra DA og Danmarks Statistik.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+