Thorning: Derfor forlader jeg dansk politik

Efter flere nederlag fik den tidligere statsminister i går et job som topchef hos organisationen Red Barnet i London

Se interviewet med Thorning her

Det kom nok ikke som et chok for nogle, at den tidligere socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning Schmidt, gerne ville have et internationalt topjob.

Tidligere har der været rygtet om, at hun var en af favoritterne til at blive EU-præsident, og i september blev hun af Lars Løkke Rasmussen indstillet til at være FN's flygtningehøjkommissær.

Det lykkedes dog ikke for Helle Thorning, men i går kunne hun endeligt meddele, at hun havde fået nyt job, som topchef i organisationen Red Barnet i London.

- Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet. Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan, for at opfylde vores ambitiøse mål.

Helle Thorning har også god grund til at være glad. Hendes nye job bliver særdeles velbetalt. Save the Children International røg i 2014 ud i et større stormvejr, da det kom frem, at den daværende topchef i 2013 havde tjent 234.000 pund - hvilket svarer til 2,3 millioner danske kroner.

Ifølge organisationens hjemmeside voksede lønnen i 2014 til 2,5 millioner danske kroner, og Thorning kan altså se frem til at hendes løn stiger med cirka en millioner kroner i det nye job.

Se også: Forhud, hash og Hizb ut-Tahrir: Vild debattør tager Helles plads

Udover det fede job er der også andre lækre fordele. Thorning kommer nemlig ikke til at være langt fra sin mand Stephen Kinnock der sidste år blev stemt ind i det britiske parlament for partiet Labour og bor i London.

Se hvorfor Helle Thorning tog jobbet hos Red Barnet.

Sådan så det ud i juni, da Helle Thorning erkendte, at valgsejren gik til blå blok, og at hun derfor måtte sige farvel til titlen som landets statsminister.

285 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere