Thorning efter FCK-tvivl: 'Brøndby IF er min klub'

Helle Thorning-Schmidt erkender, at hun overvejede at holde med FCK, fordi hun bor på Østerbro

Thorning i omklædningsrummet på Brøndby Stadion. (Foto: Twitter)
Thorning i omklædningsrummet på Brøndby Stadion. (Foto: Twitter)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) erkender nu, at hun tidligere har overvejet at holde med FCK, men at ophavet på den københavnske vestegn trumfede tvivlen.

- Jeg er fra Vestegnen. Og jeg må blankt erkende, at jeg er Brøndby-fan, siger Helle Thorning-Schmidt til Ekstra Bladet i en mail.

Thorning har svaret Ekstra Bladet på sit tilhørsforhold, efter der i løbet af det sidste døgn er opstået tvivl om, hvor hendes loyalitet ligger i Superligaen. Det sker, efter statsministeren søndag deltog på lægterne til BIF's 50-års jubilæumskamp på Brøndby Stadion. Her besøgte Thorning også omklædningsrummet efter kampen, hvor hun fejrede sejren med halstørklæde og kampråb.

Men da hun i 2003 var folketingskandidat i København udtalte hun sig ganske anderledes om sit klubtilhørsforhold til det lokale, socialdemokratiske medlemsblad. Her proklamerede Thorning, at FCK var favoritholdet.

Nu slår Helle Thorning-Schmidt så endelig fast, at hun er gul og blå i hjertet og forklarer for første gang, at overvejelserne om Byens Hold udelukkende opstod som følge af hjemmeadressen tæt på Parken.

- FCK er også en god klub. Og jeg bor på Østerbro og har på et tidspunkt tænkt, at jeg burde holde med det lokale hold. Men som man siger: Man kan godt tage pigen ud af Vestegnen. Men man kan ikke tage Vestegnen ud af pigen. Brøndby IF er min klub.

Og det er måske meget smart for statsministeren at melde så klart ud. Vægelsindet udi yndlingshold nåede nemlig allerede i løbet i går at afføde vrede reaktioner fra fodboldinteresserede på både hendes egen Facebook-side og Twitter, hvor de skiftende udmeldinger er blevet spottet.

Thorning i omklædningsrummet på Brøndby Stadion. (Foto: Twitter) Dansk politik Helle afsløret: Jeg holder med Brøndby... og FCK

0 kommentarer
Vis kommentarer