Thorning er kandidat til Folketingets formand

Helle Thorning-Schmidt melder sig ind i kampen om posten som Folketingets formand

Se hvad Helle Thorning havde at sige om sin fremtid her. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Helle Thorning-Schmidt bliver Socialdemokraternes medlem af Folketingets præsidium og er ikke i nærheden af at afvise, at hun er kandidat til posten som Folketingets formand.

Det fremgår af et interview med den nu tidligere statsminister ved Socialdemokraternes ekstraordinære kongres, hvor Mette Frederiksen netop er blevet valgt som formand for partiet.

På spørgsmålet, om Thorning selv er kandidat til formandsposten, svarer Helle:

- Det kan man aldrig vide.

Et svar, der i politiske kredse er svært at tolke anderledes, end at Helle Thorning-Schmidt håber på, at Folketinget vil vælge hende som Mogens Lykketofts arvtager på den prestigefyldte post.

Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard ved Kjærsgaards 30-års jubilæum. (Foto: Dansk politik Løkke: Pia vil være en fornem Folketings-formand

Tidligere på dagen meldte statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers ud, at han så Pia Kjærsgaard som en 'fornem formand' for Folketinget.

Dermed går kampen om formandsposten ind i en ny fase, efter Bertel Haarder med sin udnævnelse som kultur- og kirkeminister nu ikke længere er i betragtning til posten, som flere internt i Venstres folketingsgruppe ellers håbede.

Mette F støtter Helle

Socialdemokraternes nye leder, Mette Frederiksen, bakker op om sin tidligere formand:

- Det skal Helle selv udtale sig om. Men det er vigtigt, at vi har et Folketing, der kan samarbejde på en klog måde, siger Mette Frederiksen om nyheden og siger, at hun støtter Helle Thorning, hvis hun skulle melde sig ind i kampen.

Se dele af Helle Thornings tale ved dagens kongres.

277 kommentarer
Vis kommentarer