Annonce:
Annonce:

Thorning i kæmpe fodbold-brøler: Har ikke styr på reglerne

Kort før Danmarks kamp mod Holland ved EM i fodbold for kvinder viste den tidligere statsminister og formand for en DBU-kommission, at hun ikke har styr på reglerne

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke styr på reglerne i fodbold, selvom hun er formand for en DBU-kommission. Foto: /ritzau/ Jens Dige
Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har ikke styr på reglerne i fodbold, selvom hun er formand for en DBU-kommission. Foto: /ritzau/ Jens Dige
Annonce:
Følg Politik

Den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er formand for DBU's kvindekommission, som skal få flere piger og kvinder til at spille fodbold. Alligevel har hun ikke styr på de helt basale fodboldregler.

Det viste et interview med Helle Thorning-Schmidt på TV2 torsdag aften kort før Danmarks gruppekamp mod Holland ved EM i fodbold for kvinder.

- Jeg er så spændt, og jeg har sådan en lumsk fornemmelse af, at vi ender på 1-1, og at vi skal ud i straffespark, sagde Helle Thorning-Schmidt til TV2.

Udtalelsen afslører den tidligere statsministers uvidenhed, da kampe i gruppespillet ved EM aldrig kan ende i en straffesparkskonkurrence.

Annonce:

Umuligt scenarium
Det slår UEFA fast i sit regelsæt, hvor uafgjort i gruppespillet honoreres med et point til hver af holdene. Først senere i turneringen, når gruppespillet er færdigt, går EM over til såkaldte knald-eller-fald-kampe, som kan ende med straffespark.

Det sker ved uafgjort efter efter to gange 15-minutters forlænget spilletid ifølge artikel 20 paragraf 1.

Helle Thorning-Schmidt var dog klar over, at der blot var tale om en gruppekamp, som i øvrigt endte 1-0 til Holland. Alligevel spekulerede hun altså i et umuligt scenarie.

- Jeg håber så meget, at de kommer videre fra puljen, så det er en meget vigtig kamp ved det her EM, sagde formanden for DBU's kvindekommission.

Kommissionen blev nedsat i august 2016, og den skal som sagt komme med initiativer, der skal sikre udviklingen af pige- og kvindefodbolden i Danmark.

Engell: Da Villy og Helle gled i de radikale

- Jeg vil gerne slå et slag for kvindefodbold i det hele taget, og derfor arbejder jeg i den her kommission, sagde Helle Thorning-Schmidt i interviewet.

Kvindelandsholdet er arbejdets PR-spydspids, men kommissions-formanden har altså ikke styr på turneringsreglerne.

Annonce:

Thorning også i FCK-problemer
Det er dog ikke første gang, at Helle Thorning-Schmidt kommer i fodbold-problemer. Tilbage i 2014 opstod der tvivl om, hvor hendes loyalitet lå i Superligaen.

Thorning efter FCK-tvivl: 'Brøndby IF er min klub'

Det skete, efter at den daværende statsministeren deltog på lægterne til Brøndby IF's 50-års jubilæumskamp på Brøndby Stadion. Her besøgte Thorning også omklædningsrummet efter kampen, hvor hun fejrede sejren med halstørklæde og kampråb.

Men da hun i 2003 var folketingskandidat i København udtalte hun sig ganske anderledes om sit klub-tilhørsforhold til det lokale, socialdemokratiske medlemsblad. Her proklamerede Thorning, at FCK var favoritholdet.

Da Ekstra Bladet konfronterede Helle Thorning-Schmidt, slog hun endelig fast, at hun var gul og blå i hjertet. Hun forklarede, at overvejelserne om Byens Hold udelukkende opstod som følge af hjemmeadressen tæt på Parken.

Annonce:

- FCK er også en god klub. Og jeg bor på Østerbro og har på et tidspunkt tænkt, at jeg burde holde med det lokale hold. Men som man siger: Man kan godt tage pigen ud af Vestegnen. Men man kan ikke tage Vestegnen ud af pigen. Brøndby IF er min klub, sagde Helle Thorning.

Og det var måske meget smart for statsministeren at melde så klart ud. Vægelsindet udi yndlingshold nåede nemlig hurtigt at afføde vrede reaktioner fra fodboldinteresserede på både hendes egen Facebook-side og Twitter, hvor de skiftende udmeldinger er blevet spottet.

Helle afsløret: Jeg holder med Brøndby... og FCK

Helle Thorning er i dag også direktør i International Red Barnet.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra DBU og Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

500.000 ramt

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: