Thorning: Ja, de tilbød mig topjob i EU

Statsministeren løfter sløret for sidste sommers højspændte forhandlinger om topjobs i EU

Helle Thorning-Schmidt til topmøde i EU. (Foto: AP)
Helle Thorning-Schmidt til topmøde i EU. (Foto: AP)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt løfte for første gang sløret for sidste sommers udskiftninger i de øverste politiske luftlag i EU.

Og det kunne nemt have mundet ud i, at Danmark måtte skifte statsminister, fortæller Thorning søndag til Jyllands-Posten i et interview givet i forbindelse med hendes 10-årsjubilæum som formand for Socialdemokraterne.

- Der var rigtig mange, der spurgte mig dengang. Mange af mine internationale kolleger syntes, det kunne være en god ide, det skal jeg ikke lægge skjul på. Og det var en diskussion, der kørte, siger Helle Thorning-Schmidt til avisen.

Hun afviser dog i interviewet, at hun var interesseret i posten.

Efter at have fået tæsk i stort set alle medier i september 2013, tog Helle Thorning-Schmidt til Aalborg, lagde Socialdemokraternes kongres ned og fik et bragende bifald fra forsamlingen. Foto: René Schütze Meninger Hans Engell: Sådan er Helle bag facaden

Fra en række kommentatorer lød analysen i sommeren 2014 ellers, at hvis Thorning fik buddet, ville hun også takke ja og i stedet give nøglerne til Statsministeriet videre.

- Det er utrolig syret. Man indser på et tidspunkt, at ligegyldigt hvad man siger, så taler man bare hen over det. Det skulle bare overstås, siger Helle Thorning-Schmidt i dag om mediernes rolle under forhandlingerne om EU-topposterne.

Udfaldet blev som bekendt, at Margrethe Vestager endte med at nuppe topposten som konkurrencekommissær, mens Thorning blev på broen som statsminister.

239 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere