Thorning: Løkke inviterer millioner af lavtlønnede til Danmark

Løkkes politik vil invitere 600 millioner fra hele verden til Danmark på lav løn. Løgn, lyder det fra Løkke

Følg Politik

Det passer ikke. Du bruger forkerte tal. Løgn.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, var ikke enige om ret meget, da de søndag talte udlændingepolitik i duellen på DR.

Mens Lars Løkke Rasmussen beskyldte Thorning for at gøre Danmark til en magnet for asylansøgere, så beskyldte Thorning til gengæld Løkke for at åbne Danmark for lavtlønnet arbejdskraft fra hele verden, som vil underminere danske løn- og arbejdsvilkår:

- I har lavet en udlændingepolitik, hvor I vil invitere det halve af verden til at komme til Danmark for at arbejde til en meget lav løn. Samtidig med, at I afviser alt, hvad vi har gjort i forhold til social dumping og ovenikøbet sagt, at I vil rulle det tilbage, siger Thorning, som tilføjede:

- Du har selv brugt udtrykket, at der er et arbejdsmarkedsopland på 600 millioner, som skal komme til Danmark på en lav løn.

Statsministeren henviser dermed til Lars Løkke Rasmussens tale til erhvervslederne på DI's årsmøde sidste år. Her sagde Løkke ifølge Ekstra Bladet til erhvervslederne, der frygter mangel på arbejdskraft:

- Vi foreslår, at vi laver en ny moderne udgave af beløbsgrænsen, hvor vi differentierer på en måde, så vi sætter beløbsgrænsen markant ned og åbner dermed et arbejdskraftsmarkedsopland på 600 millioner.

I duellen søndag afviser Lars Løkke Rasmussen Helle Thorning-Schmidts udlægning af citatet og Venstres udlændingepolitik:

- Hvis du vil lade være med at lyve om min politik, så skal jeg nok lade være med at fortælle sandheden om jeres, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har i sit udlændingeudspil "Danmark - for dem, der kan og vil" lagt op til, at det skal være lettere at komme til Danmark, hvis man kommer fra bestemte højtudviklede lande, som kulturelt og økonomisk minder om Danmark. Det kan eksempelvis være USA.

Disse landes borgere behøver kun et job, der giver mindst 215.000 kroner i årsløn - eller knapt 18.000 kroner om måneden - for at få arbejdstilladelse i Danmark.

Lars Løkke lover dog, at forslaget skal gennemføres i samarbejde med arbejdsmarkedets parter - herunder fagbevægelsen. Dermed kommer det ikke til at presse danske vilkår, siger han:

- Du tror da ikke, at jeg kan lave en aftale med LO's formand, Harald Børsting, om, at vi åbner op, så der kommer 600 millioner mennesker ind til lav løn? Det er noget sludder og noget vrøvl, siger Lars Løkke Rasmussen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+