Thorning omfavner Løkke: Får iskold skulder

Asyl- og udlændingeområdet er endnu engang blevet centralt i en dansk folketingsvalgkamp. Intet tyder på, at det vil ændre sig. Blokkene står nemlig stejlt over for hinanden trods udstrakt hånd fra statsministeren

Det helt store slagnummer på Socialdemokraternes pressemøde torsdag middag var nye toner om, at partiet med Helle Thorning-Schmidt i spidsen ønsker at indgå en bred alliance i Folketinget om fremtidens udlændingepolitik.

- Venstre og Socialdemokraterne bør kunne mødes om brede, udlændingepolitiske aftaler, lød det bl.a. fra statsministeren.

Ganske opsigtvækkende ville Thorning heller ikke fuldstændig afvise, at en kommende rød regering kan gå med til genindførelsen af det Venstre kalder en integrationsydelse på SU-niveau. Hun påpegede dog, at hun helst ikke vil gå så langt for at imødekomme de blå partier.

Men knap havde Helle Thoning-Schmidt og Mette Frederiksen sendt invitationerne afsted til de blå modstandere, før opfordringen til forbrødring blev banket ned af såvel Venstre som Dansk Folkeparti.

- Vi kommer ikke til at føre en lempelig udlændingepolitik, det kan jeg garantere, og dermed kommer vi ikke til at føre udlændingepolitik med hverken Socialdemokraterne eller De Radikale, siger Inger Støjberg (V).

DF er lige så hårde i filten.

- Det kommer ikke til at ske. Det udspil er at gøre grin med folk, siger Martin Henriksen om Socialdemokraternes udspil med titlen 'Vi skal kunne følge med'.

174 kommentarer
Vis kommentarer