Thorning på kvinders kampdag: Vi skal flytte holdninger

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mener, at kvinder stadig oplever stereotyper i offentligheden

Den første kvindelige statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, mener at der stadig er holdninger, der skal flyttes. (Foto: Polfoto)
Den første kvindelige statsminister i Danmark, Helle Thorning-Schmidt, mener at der stadig er holdninger, der skal flyttes. (Foto: Polfoto)

Der er stadig holdninger, der skal flyttes.

Sådan skriver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på kvindernes kampdag i en ni linjers statusopdatering på Facebook

Danmarks første kvindelige statsminister bruger tre af de ni linjer på at fortælle, at hun søndag spiste frokost på Marienborg med 42 af de i alt 67 kvindelige ministre i anledning af, at det i år også er 100-året for kvindernes valgret i Danmark.

- Ligestilling handler om, at vi skal bruge alle talenter i vores samfund. At vi er lige meget værd og har de samme muligheder, skriver statsministeren.

- Vi er kommet langt - men vi er ikke i mål. Der er stadig holdninger, der skal flyttes. Der er stadig stereotyper og klichéer. Dem oplever alle kvinder - i skolen, på arbejdspladsen og i offentligheden, hedder det i statusopdateringen.

Regeringen er weekenden igennem blevet kritiseret fra flere sider for initiativløshed, når det kommer til netop ligestillingen.

Både Dansk Kvindesamfund, SF og Enhedslisten har været ude med riven efter regeringen og ligestillingsminister Manu Sareen (R).

- Vi står med et meget konkret problem for ligestillingen i disse år. Tilsyneladende har vi en ligestillingsminister, der mener, at kampen for ligestilling er stendød, lød det fra SF-formand Pia Olsen Dyhr i den tale på Rådhuspladsen i København.

Og både Dansk Kvindesamfund og Enhedslisten har kritiseret regeringen for at have "svigtet totalt", når det gælder ligestilling mellem kønnene.

69 kommentarer
Vis kommentarer