Thorning stiller stilletterne: Nu venter millionerne

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt takker endegyldigt af som politiker i Danmark

Statsministeren var til afskedsreception og holdt tale for den afgående politiker. Se noget af talen her (Video: Ritzau)

Der kom en god løsning for Thorning.

Socialdemokraternes tidligere formand og statsminister, Helle Thorning-Schmidt, takker i dag af som folketingspolitiker efter mere end 10 år som medlem for i stedet at blive direktør for Red Barnet på organisationens internationale kontor i London.

Thorning, der blev Danmarks første kvindelige statsminister i 2011, holder tirsdag afskedsreception på Christiansborg. Her vil hun en sidste gang holde tale for politiske kolleger, venner og modstandere.

Dermed 'stiller blondinen stilletterne' i dansk politik, som Helle Thorning-Schmidt selv formulerede det, da hun trængt i meningsmålingerne afviste at give op under sin tale på Socialdemokraternes kongres i 2012.

Helle Thorning-Schmidt har siden valgnederlaget til Lars Løkke Rasmussen i juni 2015 været menigt folketingsmedlem og fungeret som medlem af Folketingets præsidium, efter det mislykkedes for hende at blive folketingsformand for næsen af Pia Kjærsgaard.

Se også: Nu er det helt slut: Helle skal redde verdens børn

Se også: Helles sidste besøg hos Anker: Vi talte gamle dage og sang

Fed millionløn
Nu starter i stedet direktørlivet for Thorning, der kan se frem til en årlig løn på ca. 2,5 mio. kroner i Red Barnet.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt kan hendes løn dog 'på ingen måde kan sammenlignes med det, som man kan få i det private erhvervsliv', som hun i januar forklarede Ekstra Bladet.

Men den 49-årige politiker kan godt forstå, hvis mange synes, det er en eksorbitant hyre.

- Jeg kan godt forstå, at mange synes, at det er rigtig mange penge. Men det skal være et lønniveau for, hvad en chef kan få i FN eller Verdensbanken, for at tiltrække de rigtige mennesker, har Helle Thorning sagt til Ekstra Bladet.

Første farvel af to
Det er første officielle farvel af to til tidligere S-formænd i denne uge. Udover Helle Thorning-Schmidts afskedsreception skal tidligere partiformand og statsminister Anker Jørgensen bisættes på lørdag, efter han før påske døde som 93-årig.

Se hele Løkkes tale til Thorning her (Video: Ritzau)

345 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere