Thorning tror Venstre vil stemme for integrationsudspil

Trods Venstres afvisning tror Helle Thorning-Schmidt, at Venstre stemmer for regeringens integrationsudspil

Helle Thorning tror, at Venstre vil stemme for regeringens nye integrationsudspil (Foto: Anthon Unger)
Helle Thorning tror, at Venstre vil stemme for regeringens nye integrationsudspil (Foto: Anthon Unger)

Tre ud af tre partier, der har været til møde med beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S), har afvist, at de vil stemme for det lovforslag, der er kommet ud af regeringens integrationsudspil. Alligevel tror statsministeren stadig på en aftale.

- Det skulle undre mig meget, om der ikke i Folketinget er et flertal for, at de nye mennesker, der kommer hertil, så hurtigt som muligt skal ud i virksomhederne og være tæt på danske kolleger, siger Helle Thorning-Schmidt (S).

- Jeg har svært ved at se de partier her i Folketinget, der skulle være imod det.

Mandag var Enhedslisten og Dansk Folkeparti - der var to af de partier, der mødtes med beskæftigelsesministeren - ellers meget klare i deres afvisning.

- Lovforslaget i sin nuværende version stemmer Enhedslisten ikke for, sagde politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (EL) efter mødet med Henrik Dam Kristensen. Også Dansk Folkeparti afviser lovforslaget.

Venstre kræver ligeledes ændringer i lovforslaget, der allerede var skrevet, før partierne mødtes, men den melding tager statsministeren ikke for gode varer.

- Hvordan kan Venstre være imod, når mennesker i stedet for at sidde på sprogkursus i lang tid kommer ud på en arbejdsplads? Hvordan kan Venstre være imod, at man skal yde noget for den ydelse, man får? siger Helle Thorning-Schmidt.

- Jeg tvivler på, at Venstre vil være imod, når det kommer til stykket. Nu må vi se, når det kommer ned i folketingssalen.

Statsministeren afviser også, at integrationsudspillet er en taktisk manøvre for at signalere en hårdere kurs overfor indvandrere.

- Vi fortæller, hvad Socialdemokraterne mener. Vi har bakket det op med konkret handling i salen, og vi har et udspil, der skal sikre, at de mennesker, der kommer hertil, ikke bliver klienter, men hurtigt kommer ind på det danske arbejdsmarked.

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere