Thorning vil ikke give garanti for medicinudgifter

SR vil bruge ekstra penge på dyr medicin. Men der skal stadig prioriteres i sundhedsvæsnet, siger Thorning

(Foto: Anthon Unger)
(Foto: Anthon Unger)

Socialdemokraterne og De Radikale præsenterer onsdag deres fælles sundhedsudspil "Investering i vores fælles sundhed".

Med udspillet lægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) op til, at der næste år skal gives 1,9 milliarder kroner ekstra til sundhedsvæsnet.

Se også: Elisabeths medicin koster 230 kr i Danmark - 5 kr i udlandet

Pengene skal blandt andet gå til dyr sygehusmedicin, effektive patientforløb for ældre og kroniske patienter og bedre akutmodtagelser, siger Helle Thorning-Schmidt:

- Vi er glade for i dag at kunne præsentere vores bud på, hvordan sundhedsvæsnet skal udvikle sig næste år og i årene frem.

- Alle ved, at vi får brug for ekstra midler til sygehusmedicin, kronikere og nye kræftbehandlinger. Det kræver, at man afsætter penge til det, og det gør vi nu med 1,9 milliarder kroner på finansloven for næste år, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Morten Østergaard er en central del af udspillet, at kræftoverlevelsen i Danmark bliver bedre. Det kræver blandt andet, at sygehusene tager ny, dyr medicin i brug.

Ifølge både regioner og sygehusdirektører truer de stigende udgifter til sygehusmedicin dog med at udhule de penge, der er til andre områder.

På pressemødet på Aalborg Universitetshospital blev Helle Thorning-Schmidt flere gange spurgt til, om hun vil give en garanti for, at medicinudgifterne ikke vil betyde, at der må skæres andre steder.

Uden at give en egentlig garanti, siger Thorning:

- Der kan blive brug for at prioritere, og selvfølgelig kan der det. Men hele idéen med vores udspil er at sikre, at vi har råd til at udbygge vores sundhedsvæsen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Test dig selv og find den kandidat du er mest enig med

40 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere