Annonce:
Annonce:

Thorning vil ikke give garanti for medicinudgifter

SR vil bruge ekstra penge på dyr medicin. Men der skal stadig prioriteres i sundhedsvæsnet, siger Thorning

Annonce:
Følg Politik

Socialdemokraterne og De Radikale præsenterer onsdag deres fælles sundhedsudspil "Investering i vores fælles sundhed".

Med udspillet lægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) op til, at der næste år skal gives 1,9 milliarder kroner ekstra til sundhedsvæsnet.

Elisabeths medicin koster 230 kr i Danmark - 5 kr i udlandet

Pengene skal blandt andet gå til dyr sygehusmedicin, effektive patientforløb for ældre og kroniske patienter og bedre akutmodtagelser, siger Helle Thorning-Schmidt:

- Vi er glade for i dag at kunne præsentere vores bud på, hvordan sundhedsvæsnet skal udvikle sig næste år og i årene frem.

Annonce:

- Alle ved, at vi får brug for ekstra midler til sygehusmedicin, kronikere og nye kræftbehandlinger. Det kræver, at man afsætter penge til det, og det gør vi nu med 1,9 milliarder kroner på finansloven for næste år, siger Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Morten Østergaard er en central del af udspillet, at kræftoverlevelsen i Danmark bliver bedre. Det kræver blandt andet, at sygehusene tager ny, dyr medicin i brug.

Ifølge både regioner og sygehusdirektører truer de stigende udgifter til sygehusmedicin dog med at udhule de penge, der er til andre områder.

På pressemødet på Aalborg Universitetshospital blev Helle Thorning-Schmidt flere gange spurgt til, om hun vil give en garanti for, at medicinudgifterne ikke vil betyde, at der må skæres andre steder.

Uden at give en egentlig garanti, siger Thorning:

- Der kan blive brug for at prioritere, og selvfølgelig kan der det. Men hele idéen med vores udspil er at sikre, at vi har råd til at udbygge vores sundhedsvæsen, siger Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: