Thornings Panorama-forsvar: Løkke begyndte

Henrik Sass stak en anekdote, da han talte med Ekstra Bladet om håndværkerudgifter - nu beklager han, og statsministeren forsvarer ham, at det ikke er ligesom Venstres uheldige eksempel

Følg Politik

Det var Lars Løkke der begyndte.

Nogenlunde denne børnehave-logik brugte Helle Thorning, da hun i dag forsvarede sin partifælle og ministerkollega Henrik Sass Larsen.

I Ekstra Bladet i dag siger Henrik Sass Larsen, at danske håndværkerudgifter er blevet for høje. Og i den sammenhæng fortæller han en anekdote. Ligesom Lars Løkke på første dag i valgkampen fortalte sin famøse Panorama-anekdote.

VVS'er til Sass: Har aldrig hørt noget lignende

- Jeg talte med en for nylig, som fortalte, at den tømrer, der rendte rundt i hans hjem og satte køkken op, fik mere end 4000 kroner om dagen. Det var sørme pebret, siger Henrik Sass Larsen til Ekstra Bladet.

Sass laver en Panorama: Beklager anekdote

Men senere måtte han trække sit eksempel tilbage igen. Det skete på Twitter.

'Har i samtale tirsdag inddraget konkret eksempel uden at have indhentet tilsagn. En fejl der beklages', skriver Henrik Sass Larsen.

Sass' 'mini-Panorama' analyseres af Ekstra Bladets valgeksperter.

Beklagelsen kommer efter, at TV2News fangede Henrik Sass på Christiansborg og bad ham om at fortælle, hvem den pågældende person er. Det kunne eller ville Sass ikke, selv om Socialdemokraterne og Helle Thorning har været særdeles hårde ved Lars Løkke, da han brugte til Panorama-eksempel for at forklare, at det skal kunne betale sig at arbejde.

- Der er gået Panorama i den, og det er ikke første gang, Venstre bruger meget tvivlsomme tal, angreb Helle Thorning i tv-duellen mod Lars Løkke i søndags.

I dag fremlagde Helle Thorning og Mette Frederiksen socialdemokraternes udspil 'Dansk løn for dansk arbejde'. Det første spørgsmål til Helle Thorning efter fremlæggelsen af planen mod social dumping gik lige præcis på socialdemkraternes egen 'Panorama-bommert'.

Men her forsvarede Helle Thorning altså Henrik Sass med, at det var Lars Løkke, der var den første til at kaste med sand i sandkassen.

-  Det er Venstres formand selv, der har startet den her diskussion, siger Helle Thorning.

Engell: Upopulært at sige sandheden under valgkamp

- Jeg kender ikke det konkrete eksempel. Det må I spørge Henrik Sass Larsen om. Men  jeg synes,  der er stor forskel. Lars Løkke Rasmussen introducerede det i sin valgkamp, hvor han brugte et eksempel, han havde hørt om. Da han så skulle følge op på det, var det umuligt at finde en person, der svarede til det. Det er en underlig situation, og der VAR gået Panorama i den. Det her er ikke noget, vi introducerer vores valgkamp med, siger hun.

'Til Stålet'-panelet debatterede sagen torsdag morgen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+