Thulesen betvivler Løkkes hensigt med flygtninge

Dansk Folkeparti mener, at flygtninge fejlagtigt i trepartsaftalen gøres til indvandrere fra dag ét

Flygtninge skal ikke integreres i det danske samfund. Målet må være at sende dem hjem til deres respektive hjemlande hurtigst muligt. Sådan lyder et velkendt synspunkt fra Dansk Folkeparti.

Og DF-formand Kristian Thulesen Dahl mener også, at det bør være Venstre-regeringens holdning.

Det siger han til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under tirsdagens spørgetime i Folketinget.

- Når man ser på trepartsaftalen, er det slående, at man går efter at gøre flygtninge til indvandrere fra dag ét, siger Kristian Thulesen Dahl med tilføjelsen:

- Har statsministeren fuldstændig forladt den tanke, at der er forskel på flygtningepolitik og indvandringspolitik?

Lars Løkke Rasmussen understreger over for Thulesen Dahl, at han ikke har glemt, at der er forskel på flygtninge- og indvandringspolitik.

- Jeg har en ambition om, at Danmark skal stå åben over for folk, der kan og vil, men ikke for dem, der ikke kan og ikke vil.

- Jeg har en ambition om, at vi skal nedbringe antallet af asylansøgere, at pengene rækker længere i nærområderne, og at det ideelt set ville være bedst, hvis der ikke var spontanflygtninge for nu at sige det ligeud, siger Løkke.

Thulesen Dahl hæfter sig ved, at der i trepartsaftalen ifølge ham intet står om den "midlertidighed, som flygtningepolitik handler om".

Han mener heller ikke, at der står noget om de kompetencer, flygtninge har brug for til det tidspunkt, hvor de skal vende hjem igen.

Løkke er enig med Thulesen Dahl i begrebet om midlertidighed, når det drejer sig om flygtninge, siger statsministeren.

- Men hvis alternativet er offentlig forsørgelse, så er det bedre, at de kommer i arbejde og tjener deres egne penge, siger Løkke.

28 kommentarer
Vis kommentarer