Thulesen Dahl blander sig i rokade: Venstre vrager Støjberg

Dansk Folkepartis formand er utilfreds med, at Inger Støjberg ikke blev en del af Venstres ledelse mandag

Lars Løkke fortæller om Venstre-rokaden her. Henrik Qvortrup analyserer den nye situationen i partiet. Video: Philip Davali

Normalt afholder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig fra at kommentere andre partiers indre anliggender.

Han udtrykker dog alligevel bekymring over, at Inger Støjberg (V) ikke blev valgt til ledelsen i Venstre, da partiet mandag konstituerede sig efter valget 5. juni.

- Hvad skete lige der? Venstre vrager Inger Støjberg til ledelsen. De bestemmer selvfølgelig helt selv deres konstituering, men hvis det er udtryk for et politisk kursskifte i udlændingepolitikken, vækker det selvsagt bekymring, skriver DF-formanden på Twitter.

Kristian Jensen (V) blev valgt som gruppeformand, og Jakob Ellemann-Jensen (V) blev valgt til politisk ordfører.

Men der blev ikke plads til Inger Støjberg, som ellers fik et flot valg og mange flere stemmer end Kristian Jensen i samme valgkreds. Af alle Venstre-medlemmer fik hun næstflest stemmer efter formanden, Lars Løkke Rasmussen (V).

Inger Støjberg er kendt som en hård nyser i udlændingepolitikken og har et godt forhold til Dansk Folkeparti, mens Kristian Jensen i højere grad beskrives som humanist og globalist med et knap så godt forhold til DF.

Ifølge flere medier var der en afstemning mandag om posten som gruppenæstformand, hvor Støjberg nød opbakning fra Løkke.

Men folketingsgruppen foretrak Sophie Løhde (V), der blev gruppenæstformand og dermed indgår i ledelsen.

Støjberg har tidligere været nævnt som en mulig fremtidig formand for Venstre, den dag Lars Løkke Rasmussen går af, men mandag gik de tungeste poster til en række andre.

Sidst på ugen uddeler Venstre ordførerskaber i forbindelse med partiets sommergruppemøde. Her håber folketingsmedlemmerne at kunne indtage en tung post.

931 kommentarer
Vis kommentarer