Thulesen Dahl kræver sundhedsmilliarder i finanslov

DF tager Venstres idé fra valgkampen om ekstra sundhedsmilliarder næste år med ind i finanslovforhandlingerne

Sundhedsvæsnet skal næste år have tilført 2,4 milliarder kroner. Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkeparti, der i disse dage holder sit sommergruppemøde, hvor folketingsmedlemmerne er samlet i Skagen i tre dage.

- Vi skal have en forhandling om, hvor pengene gør mest gavn. Det er blandt andet ved at bekæmpe overbelægning på sygehusene og at lave en ny kræftplan, siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl.

Står det til Dansk Folkeparti skal pengene findes ved de forestående finanslovforhandlinger, og umiddelbart kunne noget tyde på, at det er en åben dør, Kristian Thulesen Dahl sparker ind.

I valgkampen lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nemlig selv op til, at der i 2016 skal tilføres 2,4 milliarder til sundhedsvæsnet - og det er altså det beløb, Dansk Folkeparti vil holde regeringen fast på.

Alligevel er Kristian Thulesen Dahl ikke sikker på, at det bliver så enkelt igen at få kravet igennem.

Kristian Thulesen Dahl beretter, at han gennem 20 år på Christiansborg af og til har 'fået oplevelsen af, at der er mange partier, der efter et valg glemmer, hvad de lovede vælgerne inden valgkampen'.

Og netop den observation er grunden til, at DF-partiformanden gerne ser en klar aftale falde på plads i forbindelse med de forestående finanslovforhandlinger, så pengene ikke ender med at gå til for eksempel skattelettelser i stedet.

- Vi kommer med det som et krav. Hvis du tænker på, om vi kommer med det som ultimativt krav, er det aldrig noget, vi starter en forhandling med.

- Men det er klart, ligesom sundhedsvæsnet var højt prioriteret hos os inden valget, er det også højt prioriteret nu, siger han.

Inden valget fremlagde Venstre et sundhedsudspil, hvor det fremgik, at partiet frem mod 2020 vil afsætte 16 milliarder ekstra til sundheds- og ældreområdet.

Pengene skulle ifølge partiet komme fra besparelser på udlændingeområdet og på udviklingsbistanden.

35 kommentarer
Vis kommentarer