Thulesen Dahl: Regeringsgrundlaget holder os ude

Ifølge Dansk Folkepartis formand er det fornuftigt at stå uden for regeringen på grund af regeringsgrundlaget

(Foto: Casper Dalhoff)
(Foto: Casper Dalhoff)

Hvis der skulle være undren over, hvorfor Dansk Folkeparti ikke vil være med i en borgerlig regering, så skal der bare kigges mod Venstres regeringsgrundlag.

Sådan lyder det lørdag aften fra Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkepartis formand, på hans personlige Facebook-side.

- (...) hvis nogle er i tvivl om det fornuftige i at holde sig ude af regeringen, tror jeg, det ser anderledes ud, når man ser regeringsgrundlaget, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Endnu vides det ikke i detaljer, hvad Venstres formand og kommende statsminister, Lars Løkke Rasmussen, vil med sin Venstre-regering.

Det kommer der formentlig mere klarhed over de næste dage - måske allerede søndag, hvor Venstre-formanden præsenterer sin regering for dronningen.

Mens Dansk Folkeparti i denne omgang ikke vil få ministerposter, så har partiet og dets formand som det største i blå blok været under pres for at omsætte sine mandater i ansvar for den nye regerings politik.

DF-formanden har dog hele tiden fastholdt, at han ville placere sit parti det sted, hvor han mener, at Dansk Folkeparti vil få mest indflydelse.

- Dansk Folkeparti fik et enestående og fantastisk valg torsdag den 18. juni. Og vores fremgang sikrede, at Danmark kunne få en anden regering.

- En regering, der er nødt til at lytte til os. Det skal vi glæde os over, og det giver os styrken til at forhandle vores politik igennem, skriver Kristian Thulesen Dahl.

Ved folketingsvalget havde Dansk Folkeparti en fremgang på 15 mandater til i alt 37.

59 kommentarer
Vis kommentarer