Thulesen Dahl: Venstre har ikke rykket sig nok

Dansk Folkeparti vil gå i regering, hvis grundlaget er godt nok, siger partiformanden Kristian Thulesen Dahl

- Vi blev enige om at se det flotte bål, som var i vandet ved Nyhavn. siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl om, at han tirsdag mødte Lars Løkke i hans lejlighed i Nyhavn, før de genoptager forhandlingerne .

- Vi ved jo, hvor knasterne er. Spørgsmålet er, om vi kan nå dem. Vi er ikke nået så langt, at vi kan lægge dem til side. Hvis vi skal med i en regering, så skal vi se, at især Venstre er kommet os i møde. Vi mangler det ryk, siger han.

Kristian Thulesen Dahl fastslår, at Dansk Folkeparti er klar til at gå i en borgerlig mindretalsregering, hvis grundlaget er godt nok. Men hidtil har Venstre ikke rykket sig nok, fastslår han.

Han afviser, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke forhandler dagpenge, før dagpengekommissionen fremlægger sit udspil til efteråret. Det sagde hans arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, onsdag til Ritzau.

- Dagpengeområdet bliver ikke forhandlet på plads, før kommissionen kommer med sit udspil, som jeg har forstået det. Der bliver ikke forhandlet nogen model på plads med Lars Løkke i forhandlingerne om regeringsdannelsen, siger Bent Bøgsted.

- Alle er indstillet på, at vi venter, indtil kommissionen kommer med sit udspil. Vi skal have lavet en bred aftale. Det er ikke noget, der skal lukkes af mellem to partier.

I valgkampen aftalte DF's formand, Kristian Thulesen Dahl, og SF-formand Pia Olsen Dyhr, at de vil halvere perioden til 26 uger for at genoptjene ret til dagpenge. Aftalen består, selv om DF forhandler med Venstre om en regering, mener Bent Bøgsted.

Lars Løkke fastslog i valgkampen, at han satser på en bred politisk aftale om dagpenge. Han mødes senere onsdag med Liberal Alliance og De Konservative.

27 kommentarer
Vis kommentarer