Thulesen: EU-aftale var vigtigt gennembrud i valgkampen

Kristian Thulesen Dahl (DF) er stolt af den EU-aftale, som de borgerlige partier indgik i sidste uge

Det var en stolt Kristian Thulesen Dahl (DF), der i kølvandet på den blå EU-aftale, der blev indgået i sidste uge, kunne byde velkommen til den britiske politiker Daniel Hannan, der er medlem af Europaparlamentet for Det Konservative Parti i Storbritannien.

Den konservative Daniel Hannan havde taget turen til Danmark for at rose Dansk Folkeparti for sin indsats på EU-området. DF's formand kvitterede ved at sige, at han er klar til at stå sammen med Storbritannien.

- Efter valget håber vi selvfølgelig, at Danmark vil være en stærk partner til Storbritannien, og vi håber på at kunne overbevise de danske vælgere om, at det er muligt at gøre noget andet end at følge efter Bruxelles, siger Kristian Thulesen Dahl.

Efter valget i Storbritannien i maj har landets premierminister, David Cameron, annonceret, at Storbritannien vil genforhandle sit samarbejde med EU.

Og aftalen, der torsdag i sidste uge blev indgået mellem DF, Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, går netop ud på at støtte Storbritanniens ønske om genforhandlinger med EU.

- I torsdags skete der noget, som, vi i Dansk Folkeparti synes, var ganske afgørende i hele valgkampen. Vi fik lavet en aftale, som gør det klart, at hvis der kommer et nyt flertal efter valget, så vil Danmark være en stærk allieret til Storbritannien.

- Og jeg synes, at når vi kigger tilbage på valgkampen, så er den aftale, vi lavede i torsdags, noget af det allervigtigste, der er sket i valgkampen. Det var et gennembrud i forhold til Dansk Folkepartis ønsker på EU-området, siger Thulesen Dahl.

Ifølge Daniel Hannan har Dansk Folkeparti særdeles god erfaring med at forudsige, hvad der er godt for Europa, og netop derfor kommer Dansk Folkepartis EU-indsats hele Europa til gode, mener han.

- Jeg ser ikke kun det her fra et britisk synspunkt. Jeg ser det fra et europæisk synspunkt. Det er ikke for min egen skyld, at jeg er i Danmark for at støtte Dansk Folkeparti. Det er for Europas skyld og demokratiets skyld, lyder det fra Daniel Hannan.

6 kommentarer
Vis kommentarer