Annonce:
Annonce:

Thulesen: For tidligt at tale om løftebrud fra Løkke

Selvom Løkke vil modtage og integrere flygtninge, så er det for tidligt at tale løftebrud, mener Thulesen

Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har lagt efter valget lagt en anden linje i flygtningepolitikken, end den han gik til valg på.

Sådan lyder det fra Kristian Thulesen Dahl, der søndag afslutter Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

Kristian Thulesen Dahl er dog endnu ikke klar til at tale om et egentligt løftebrud i forhold til Lars Løkke Rasmussens meldinger i valgkampen, om at Venstre ville lave en "straksopbremsning", så færre fik asyl i Danmark.

Udmeldingen kommer, efter at Lars Løkke Rasmussen i et interview med Berlingske søndag siger, at Danmark er "almenmenneskeligt forpligtet" til at tage imod de mennesker, som kommer til Danmark og hjælpe dem med integration og arbejde.

Annonce:

Kristian Thulesen Dahl er enig i, at Danmark "har en forpligtelse til at afhjælpe flygtningesituationen". Men måden det skal gøres på, skaber kløfter mellem V-regeringen og blå bloks største parti:

- Når der kommer så mange, som der gør nu, så bliver man nødt til at omlægge hjælpen, ligesom man gjorde efter Jugoslaviens sammenbrud. Her erkendte man, at der var nogle mennesker, der midlertidigt skulle hjælpes. Det tog man beslutninger om internationalt.

- Der forstår jeg ikke, hvorfor regeringen ikke har det samme spor til Syriens flygtninge. Man burde sige, at vi har en speciel situation, hvor der er så mange, der ønsker at flytte sig fra deres leveområder til vores, at man må for holde sig til det på en anden måde, siger Thulesen.

I interviewet fastslår Løkke dog også, at de mange flygtninge skal hjem igen, når situationen giver mulighed for det, men "de skal være her i en årrække", siger Løkke.

Annonce:

Spørgsmål: Det harmonerer vel ikke med, hvad Løkke sagde før valget om en straksopbremsning. Hvor ligger vi på løftebrudsskalaen?

- Jeg anerkender på den ene side, at vi står i en ekstraordinær situation. Det tror jeg, alle gør. De billeder, vi har set de seneste tre uger, havde ingen forstillet sig, at vi skulle se, da vi stod i valgkampen i maj og juni.

- Men skal det flugte logisk med det, Lars Løkke sagde i valgkampen, så kræver det, at han går ind på vores spor, så vi sikre, at de her mennesker ikke skal slå varig rod i Danmark, men kan hjælpes indtil de kan sende tilbage til deres hjemland eller nærområde.

Spørgsmål: Er der tale om løftebrud?

- Det er for tidligt at konkludere på det. Det er klart, at det er en anden linje. Men om det er en anden linje, der er afstemt efter den ekstraordinære situation. Det kommer an på, om han vil være med til, at de her mennesker skal være midlertidigt og så reelt sendes hjem.

Annonce:

- Og ikke som det ikke som det plejer at være i flygtningepolitikken, at man fra dag ét gør dem til indvandrere, siger Thulesen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: