Thyra Frank i bog: Jeg begik plagiat

Det lugter af dokumentfalsk, buldrer Socialdemokratiet

Thyra Franks opsigtvækkende erkendelse får nu Socialdemokratiet på banen. Foto: Jonas Olufson
Thyra Franks opsigtvækkende erkendelse får nu Socialdemokratiet på banen. Foto: Jonas Olufson

Ældreminister Thyra Frank (LA) krøb til bekendelse i bogen 'Thyra Frank - livsglæde & stjernestunder' fra 2010.

Her erkender hun nemlig blankt, at hun i flere år kopierede den lovpligtige Arbejdspladsvurdering (APV) fra et plejehjem i Jylland - langt fra plejehjemme Lotte, hvor Thyra Frank i adskillige år svingede taktstokken, inden hun gik ind i politik.

Det er TV2 Nyhederne, som har fundet ældreministerens opsigtvækkende indrømmelse frem fra arkivet.

'Jeg er med på, at man ikke skal skrive af efter nabo-plejehjemmet, for det opdager de i kommunen. Derfor skriver jeg af efter et plejehjem i en jysk kommune, hvor jeg har en klog kollega. Hvad han ikke kan lave på papir!,' skriver hun i bogen.

Den opsigtsvækkende udtalelse i bogen får Socialdemokratiets sundhedsordfører Astrid Krag til at afkræve Thyra Frank en forklaring.

- Vi er nødt til at få undersøgt, om Thyra Frank har begået dokumentfalsk, når hun med egne ord har kopieret en APV-undersøgelse og sendt den ind i sit eget plejehjems navn, siger sundhedsordfører Astrid Krag (S) til TV2.

Glemte en enkelt gang
Thyra Frank forklarer i bogen, hvordan hendes trick engang var lige ved at blive opdaget:

- Det foregår normalt på den simple måde, at han sender sine papirer over til mig, og så ændrer jeg i logoet øverst. Jeg har kun glemt det en enkelt gang, hvilket skabte forvirring i kommunen.

Finten var smart, forklarede Thyra Frank videre dengang, fordi det kun tog hende to en halv time at kopiere APV-vurderingen. Derimod brugte den jyske kollega tre måneder på at lave den.

Ældreministeren forklarer i dag til TV2, at hun aldrig har forfalsket en hel APV-undersøgelse. Hendes udtalelser i bogen, som hun har gentaget under foredrag, var et 'karikeret' billede for at understrege en pointe, siger hun:

- Jeg ser ingen grund til, at alle plejehjem bruger så meget tid på at finde ud af, hvordan tingene skal gøres rigtigt, når vi har nogle mennesker blandt os, som er rigtig dygtige. Og der er rigtig mange ting, som jeg er blevet inspireret til af andre forstandere, og det er jeg rigtig glad for, siger hun.

Simon Emils forsvar
Thyra Frank bakkes op af partifællen, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll. Han vender på Twitter skytset tilbage mod Socialdemokratiet:

- S bør alvorligt overveje, om heksejagt fører til flere regler, dårligere pleje og værre arbejdsmiljø.

340 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere