Thyra Frank: Jeg elsker at kopiere

Liberal Alliances overraskelse på ministerholdet forsøger at forklare sig i endnu en møgsag

Thyra Frank har fået en svær start som minister. Foto: Jonas Olufson
Thyra Frank har fået en svær start som minister. Foto: Jonas Olufson

Ældreminister Thyra Frank (LA) blev i går forlangt svar på, om hun i sin tid som plejehjemsleder begik 'dokumentfalsk' - sådan sagde Socialdemokratiet - da hun ifølge eget udsagn kopierede lovpligtige papirer fra et andet plejehjem.

Store dele af torsdagen gik derfor med, at hun fortalte alverden, at hendes praleri med kopiering af den lovpligtige arbejdspladsvurdering (APV) bare var for sjov.

– Det handler ikke om at kopiere. Det handler om mig, som syntes, det var en sjov måde at fortælle nogle ting på, sagde hun på Christiansborg i aftes.

Se også: Thyra Frank i bog: Jeg begik plagiat

Men da det kom til at forklare, hvorfor hun i årevis blæste på arbejdsmiljølovens krav om APV, var det småt med de muntre forklaringer.

Historien er på forsiden af dagens Ekstra Bladet - og kan læses her:

Thyra Frank vil helst lade fortid være fortid. Foto: Jonas Olufson Dansk politik - 12. jan. 2017 - kl. 14:47 Thyra fik opsang: Blæste på arbejdsmiljøloven i årevis

– Hvis det hele var for sjov, hvordan kan det være, du i årevis blæste på at lave en apv?

– Jamen altså, som jeg sagde lige før, så husker jeg ikke tilbage, hvordan alle vores apv’er blev lavet. Eller hvornår.

– Men du lavede dem jo slet ikke. Arbejdstilsynet var på besøg i 1999. Der var du personligt til stede. Der havde du ikke i seks år lavet en, var det også bare for sjov?

– Jeg kan ikke engang huske, hvornår ...

– I 1993 blev det lovpligtigt. I 1999 havde du stadig ikke lavet en.

– Nej, men jeg kan kun sige til dig, at jeg mindes det ikke. Du kan ikke spørge mig om noget tilbage fra 1999. Du har jo haft mulighed for at undersøge det. Tænk lige, hvor mange ting, der er sket siden 99. Jeg beklager. Jeg ved, at vi havde noget arbejdspladsvurdering, for jeg har siddet med mit personale.

– Det var så den, du kopierede og bl.a. glemte at fjerne logoet fra en anden kommune. Hvordan vil du have, vi skal tro på, at det ikke er kopi, når du selv har sagt, at du elsker at kopiere?

– Jeg elsker også at kopiere. Jeg elsker at se, hvordan andre gør det, og prøve at finde ud af at gøre det samme.

Thyra Frank vil helst lade fortid være fortid. Foto: Jonas Olufson Dansk politik - 12. jan. 2017 - kl. 21:25 Thyra indrømmede plagiat: Nu står sagens hovedperson frem

– Hvordan skal vi tage det seriøst, når du siger, at du har taget arbejdspladsvurderingen seriøst, når du i årevis slet ikke har lavet den?

– Jeg har taget det så seriøst, at du vil kunne se, at mit personale havde det godt. 

– Det kan være, der var nogle ting, jeg ikke var god til. Jeg er praktiker. Jeg var god til at passe på beboerne. Ellers havde du også haft en hel masse pårørende stående her i dag. Jeg har gjort det så godt, jeg kunne. 

– Hvad vil du gøre for at fremskaffe de originale apv’er for at bevise, at det hele bare var for sjov?

– Det er jeg sikker på, der er andre, der fremskaffer.

351 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere