Thyra med blank tavle: Nul lovforslag igen i år

VLAK-regeringen har netop præsenteret alle ministrenes kommende lovforslag og dermed arbejde for det næste år. Ældreminister Thyra Frank (LA) er den eneste uden et eneste lovforslag

Thyra Frank i Folketingssalen, hvor hun stadig ikke har prøvet at fremsætte et lovforslag. Foto: Jens Dresling
Thyra Frank i Folketingssalen, hvor hun stadig ikke har prøvet at fremsætte et lovforslag. Foto: Jens Dresling

Et nyt år i Folketinget er netop skudt i gang på Christiansborg med Folketingets åbning.

Det betyder alen lange debatter i folketingssalen og en masse lovforslag fra regeringens ministre. Alle disse lovforslag har VLAK-regeringen flot pakket ind i et såkaldt lovkatalog.

Her byder alle ministre ind med, hvad de skal få det næste års tid til at gå med. En der ikke får så hulens travlt, er ældreminister Thrya Frank (LA).

Hun er nemlig den eneste af alle ministre i regeringen, der ikke har et eneste lovforslag i hele det kommende folketingsår.

Hun har kun ét enkelt programpunkt, og det er, at hun vil lave en redegørelse om ældreområdet. Hvad denne består i, er dog ikke umiddelbart beskrevet.

Artiklen forsætter under billedet

Astrid Krag (S) undrer sig over, at Thyra Franks manglende lovarbejde.

- Det her viser jo igen, at regeringen ikke har nogen ambitioner for vores ældrepleje - eller vores velfærd i øvrigt. Og så tror man, at hvis man sætter Thyra Frank ind som kransekagefigur, så opdager vælgerne det nok ikke, siger hun.

Ældreordføreren mener sågar, at regeringen har været kreative for overhovedet at fylde noget på Thyra Franks program:

- Det bliver så bare ret tydeligt, når hun ikke har nogle lovforslag på programmet. Det har regeringen vist også selv indset, siden de har opfundet en ny redegørelse til lejligheden. Det er ærgerligt for ældreministeren, men det er især trist for de ældre, lyder det fra Astrid Krag.

Thyras forklaring
Ekstra Bladet forsøgte tirsdag efter statsministerens åbningstale at spørge Thyra Frank, hvad hun egentlig skal lave det kommende år. Men hun henviste til sit ministerium.

Kort før klokken 16:30 har Thyra Frank udsendt denne forklaring via Ritzau, hvor hun siger; 'det er ikke et mål i sig selv at få forslag på lovprogrammet'.

- Efter min mening skal man kun lovgive, når det er absolut nødvendigt.

- Men når vi skal lovgive, så skal vi selvfølgelig lovgive. På hjemmeplejeområdet har vi eksempelvis en uacceptabel situation, hvor ældre kommer i klemme, fordi en række private hjemmeplejefirmaer er gået konkurs, udtaler Thyra Frank.

Stille længe
Ekstra Bladet har tidligere afsløret, hvor lidt Thyra Frank laver som ældreminister. Her stod det klart, at hun ikke havde fremsat et eneste lovforslag.

Til sammenligning har udenrigsminister og Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, et lovforslag, men til gengæld fire redegørelser på programmet for det næste år. En anden af Thyra Franks parti- og ministerkolleger er Merete Riisager, der har hele 12 lovforslag i lovkataloget.

Hun er også usynlig
- Astrid Krag, hun er dog trods alt begyndt at besøge flere plejehjem. Det kan vi se af hendes kalender. Er det ikke en minister, der bare markerer sig på en anden måde, end vi er vant til?

- Jeg synes, det er rigtig fint, hvis ældreministeren har fundet tid til at besøge nogle plejehjem.

- Men jeg ville tænke, at hun fik nolge ting med hjem fra de besøg, som burde gøre at hun følte trang til at sætte initiativer i gang.

- Men er du ikke bare bitter over, at det ikke var jer røde, som har fundet på den idé, at have en mere værdidebatterende minister?

- Vi var mange, der glædede os over, at ældreområdet kunne få et løft med en decideret ældremnister. Men jeg er ikke den eneste, som er blevet skuffet over, hvor usynlig en ældreminister vi har. Og hvor få af de vigtige debatter, som er blevet løftet, siger Astrid Krag.

 

 

 

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.