Tidligere DF'er kræver penge fra folk som delte hans Facebook-opslag

Tidligere DF'er hånede Anker Jørgensen efter hans død på Facebook. Nu kræver han 5000 kroner fra dem, der har delt hans opslag

- De fornuftige aviser lægger sig ned på ryggen og siger undskyld og laver et forlig med det samme, siger Carsten Horn.
- De fornuftige aviser lægger sig ned på ryggen og siger undskyld og laver et forlig med det samme, siger Carsten Horn.

Den tidligere lokalformand for Dansk Folkeparti i Brøndby, Carsten Horn, er i vælten igen.

Kort efter Anker Jørgensens død delte Carsten Horn nemlig et kontroversielt Facebook-opslag, hvor han hyldede dagen af ene og alene den grund, at Anker Jørgensen var død.

- Det skal fejres!!! Skål alle sammen, tillykke med dagen!! Endeligt er Anker blevet en god socialdemokrat, for en god socialdemokrat er en død socialdemokrat, skrev han i sit Facebook-opslag.

Kræver 5000 kroner
Det blev delt og kommenteret flittigt, og nu kræver manden bag 5000 kroner af alle dem, der har taget et skærmbillede af hans kontroversielle Facebook-opslag og delt det videre.

En af dem, der delte Carsten Horns opslag, var Annette Gregersen, og Carsten Horn kræver nu, at hun skal betale 5000 kroner, ellers vil han tage sagen i retten.

- Jeg kommenterer ikke på verserende sager, men der er ikke nogen grund til at løbe uden om, at jeg også har set, at Annette har fremsat noget, der ellers er sagt i en mail, siger Carsten Horn.

I strid med loven
Ifølge Carsten Horn er det nemlig i strid med ophavsretten at dele skærmbilleder af Facebook-opslag uden at få lov.

- De fornuftige aviser lægger sig ned på ryggen og siger undskyld og laver et forlig med det samme, siger han.

- Når du skriver den type opslag på Facebook, skulle man tro, at du ønsker at skabe debat, så hvad er problemet i, at det bliver delt videre på eksempelvis andre sociale medier?

- Jeg skriver det på Facebook og lægger det ud til folk, der bruger Facebook. Det kunne jo godt være, at man ikke er interesseret i, at Twitter er involveret, svarer Carsten Horn.

- Handler det her i virkeligheden ikke om, at du tror, at du har fundet en teknisk fidus, som du mener kan skaffe dig nogle hurtige penge?

- Nej, overhovedet ikke. Der er nogle regler og retningslinjer, og for eksempel Metroxpress ringede til mig og spurgte, om de kan få lov til at dele, og det fik det.

- Ynder du, at folk stjæler fra dig og står og griner af dig bagefter, spørger Carsten Horn.

435 kommentarer
Vis kommentarer