Tidligere DR-vært skal styre Løkkes spin-hær

Nikolaj Sommer, tidligere DR-vært og nuværende kommunikationschef i Finansministeriet, skal stå i spidsen for Statsministeriets nye kommunikationsenhed

Lars Løkke Rasmussen (Polfoto)
Lars Løkke Rasmussen (Polfoto)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fundet en chef til sin nyoprettede spin-enhed.

Det bliver den tidligere Deadline-vært på DR2 og nuværende kommunikationschef i Finansministeriet, Nikolaj Sommer, som for fremtiden skal stå i spidsen for enheden. Han tiltræder 1. november, oplyser Statsministeriet.

Det har tidligere været fremme, at Lars Løkke ville ansætte et nyt team af skattebetalte kommunikationsfolk. Ifølge offentliggjorte stillingsopslag består arbejdsopgaverne i at varetage den overordnede strategiske kommunikation af regeringens større politiske udspil på tværs af ministerierne.

Lars Løkke har fået en lys idé (Foto: Philip Davali) Politik Løkkes spinhykleri: Se hans pinlige dobbeltmoral

5 millioner
Regeringen vil sætte fem millioner kroner af til den særlige kommunikationsenhed, der ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen skal 'udbrede regeringens politik'.

- Det er min ambition, at regeringen skal kommunikere åbent og tilgængeligt, og at der kommer en tættere dialog med offentligheden, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en skriftlig kommentar.

- Jeg er sikker på, at etableringen af regeringens nye kommunikationsenhed vil understøtte den ambition.

Trods de fem millioner til den nye enhed forventer regeringen, at den samlede udgift til kommunikations- og presseopgaver til hele regeringen vil blive den samme, som ved den tidligere SR-regering. Det skyldes, at der er tre ministre færre i V-regeringen end i SR-regeringen.

Se også: Så meget tjener regeringens spindoktorer

Demokratisk problem
Da det kom frem, at Lars Løkke ville ansætte en ny kommunikationsenhed, mødte det stor modstand hos Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.

- Jeg er urolig ved, at det bliver sværere og sværere for pressen at få direkte adgang til ministrene. Man gemmer sig bag ved flere og flere skjolde. Det synes jeg er et kæmpe demokratisk problem, sagde han til Ekstra Bladet.

- Det her tiltag bidrager til en udvikling, hvor man laver en hel industri, hvor man bygger en presseafdeling op på linje med Mærsk. Det hænger slet ikke samme med vores måde at tænke på i det danske folkestyre, lød det.

Se også: DF angriber Løkkes nye spinmaskine: Kæmpe demokratisk problem

Ekstra Bladet har været i kontakt med Nikolaj Sommer, som ikke har nogen kommentarer til ansættelsen.

87 kommentarer
Vis kommentarer