Tidligere kandidat angriber V-ledelsen: Jeg stemte ikke på Venstre

Venstre havde et katastrofalt valg og mistede 13 mandater i Folketinget. Nu indrømmer tidligere V-kandidat, at han ikke stemte på sit eget parti

Jess Myrthu (th) er ikke tilfreds med V-ledelsens linje på EU-politiken. Derfor stemte han ikke på sit eget parti (Foto: Jakob Jørgensen)
Jess Myrthu (th) er ikke tilfreds med V-ledelsens linje på EU-politiken. Derfor stemte han ikke på sit eget parti (Foto: Jakob Jørgensen)
Følg Politik

En lang række vælgere droppede at sætte deres kryds ved liste V, da de trillede ind i stemmeboksen i torsdags.

Men det er alligevel overraskende, når et Venstre-medlem sætter krydset et andet sted end ud for Venstre. Alligevel valgte den tidligere Venstre-kandidat til Europa-parlamentet Jess Myrthu at tage den kontroversielle beslutning.

Krydset blev ikke sat ud fra Venstre, og det har han en helt klar forklaring på.

- I forhold til EU, så mener jeg, at Venstres ledelse har grebet situationen forkert an. Venstres holdning til Europa og EU ikke stemmer overens med min

Løkke forhandler i skjul .

- Venstre har fået en vigende holdning til EU, og det synes jeg er et stort problem. Ikke mindst i relation til Dansk Folkepartis holdning til EU. Det bryder jeg mig ikke om, og det er årsagen til, at jeg denne gang valgte noget andet, siger Jess Myrthu til Ekstra Bladet.

Den garvede Venstre-politiker, der var opstillet til Europa-Parlaments valget i fjor, understreger, at han ikke har meldt sig ud af partiet. Han fortæller derimod, at han stadig er liberalist.

Men linjen ved folketingsvalget har ikke varmet det blå Venstre-hjerte.

- Jeg mener, at  vi er gået en helt forket vej. Venstre skulle have meldt ud, at vi er pro EU for de problemer, som verden står over for lige nu – eksempelvis flygtningeproblematiken – kan kun løses gennem EU. Det kan ikke lykkes nationalt. Den melding har jeg ikke fået fra Venstres ledelse. Tværtimod, siger Jess Myrthu.

Hans Engells overmand: Spillefugl forudså Tulles triumf

Men er Venstre ikke nødt til også at indgå et kompromis med DF?

- Jeg erkender, at vi står i en meget, meget vanskelig situation nu, men det gjorde vi jo ikke i valgkampen, og allerede der meldte vi den skeptiske linje ud.

- Det med at følge Storbritanniens linje i EU er for mig ikke godt nok. Vi skal den anden vej. Det er én af grundene til, at det er gået så skidt. Men kun én af grundene og ikke grunden, siger Jess Myrthu til Ekstra Bladet.

Har Venstres ledelse spillet fallit?

- I forhold til EU, så mener jeg, at Venstres ledelse har grebet situationen forkert an, siger Jess Myrthu.

Samtidig fortæller han, at han aldrig havde troet, at hans udmelding ville blive en historie. Dertil har han ikke tillagt sig selv så stor strategisk betydning i partiet.

Løkkes DF-hovedpine: Så uenig er han med Tulle

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+