Tidligere LAU-formand ekskluderet efter hacking-anklage

Den tidligere Liberal Alliance Ungdom-formand er nu ekskluderet fra ungdomspartiet efter weekendens landsmøde

Tidligere LAU-formand Stefan Roy Frederiksen er efter weekendens landsmøde blevet ekskluderet fra partiet. Polfoto: Joachim Adrian
Tidligere LAU-formand Stefan Roy Frederiksen er efter weekendens landsmøde blevet ekskluderet fra partiet. Polfoto: Joachim Adrian

Den nu tidligere LAU-formand, Stefan Roy Frederiksen, er efter weekendens landsmøde i Vejle blevet ekskluderet fra partiet.

Det fortæller Liberal Alliance Ungdoms nye formand, Søren Nielsen.

- Stefan (Roy Frederiksen, red.) valgte at anke suspenderingen, og så blev det fremlagt på landsmødet. Her har medlemmerne truffet den afgørelse, at Stefan ikke længere skal være medlem af Liberal Alliances Ungdom.

Se også: Liberal Alliance Ungdom i mulig overvågningsskandale: Formand suspenderet

Suspendering
Ekstra Bladet kunne tidligere på måneden fortælle, at Liberal Alliance havde valgt at suspendere to medlemmer efter anklager om uretmæssig overvågning af LAU-medlemmers sociale konti.

Det drejede sig om den nu tidligere landsformand, Stefan Roy Frederiksen og udvalgsmedlem Mathias Wehrsdorf.

Dengang afviste Stefan Roy Frederiksen anklagerne, og på Facebook skrev han blandt andet:

'Der er i januar måned sidste år blevet tilgået informationer fra en computer, der har stået tændt og tilgængelig på sekretariatet. Dette er sagens kerne'.

'Selvfølgelig skal man stå til ansvar for kendskab, men jeg mener, at fremlægningen af sagen er forkert', skrev han tidligere på måneden.

Se også: Suspenderet formand går til modangreb: Ikke hold i hacking-anklage

Han håbede på at få omstødt beslutningen om suspendering på landsmødet, da han ellers ville blive den første ekskluderede i LAU's historie.

Ekskluderet - men ikke anmeldt
Desværre for Stefan Roy Frederiksen fik han ikke medlemmernes støtte, da der i weekenden blev afholdt landsmøde i Vejle.

Omkring 400 medlemmer af LAU deltog, og flertallet besluttede at ekskludere den tidligere landsformand.

Den anden anklagede, Mathias Wehrsdorf, valgte modsat Stefan Roy Frederiksen at acceptere suspenderingen, og forsøgte derfor ikke at få sin sag omstødt på landsmødet.

LAU's nye formand, Søren Nielsen, fortæller til Ekstra Bladet, at man har besluttet ikke at politianmelde de mistænkte.

- Det har været en beslutning, den tidligere ledelse har truffet, fordi man har vurderet, at hændelsen ikke er gået ud over foreningen, men derimod enkelte personer i foreningen. Om de selv har valgt at politianmelde det, ved jeg ikke noget om, fortæller han.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Stefan Roy Frederiksen

35 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere