Annonce:
Annonce:

Tidligere Meld-formand afviser Messerschmidts forklaring

Hr. Messerschmidt må huske forkert. Jeg har ikke godkendt noget gyldent håndtryk, siger den polske forgænger Jacek Wlosowicz. Ifølge DF'eren har polakken ansvaret for millionregning

Den polske politiker Jacek Wlosowicz afviser den forklaring, som Morten Messerschmidt giver på det gyldne håndtryk til Meld-medarbejder. Foto: Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia
Den polske politiker Jacek Wlosowicz afviser den forklaring, som Morten Messerschmidt giver på det gyldne håndtryk til Meld-medarbejder. Foto: Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia
Annonce:
Følg Politik

Morten Messerschmidts forgænger som Meld-formand afviser nu de forklaringer, som Dansk Folkepartis europæiske frontfigur har givet på det eksorbitante gyldne håndtryk på 1,3 millioner kroner, som EU-parlamentet kræver tilbagebetalt fra de to europæiske fallitboer Meld og Feld.

Ifølge Morten Messerschmidt er det polske Jacek Wlosowicz, der i sin periode som formand for Meld i 2014 har indgået og godkendt fratrædelsesordningen på 11 måneders løn plus det løse.

Pengene gik til den tidligere Meld-ansatte Juan Manuel Ghersinich, der i dag arbejder for Europa-parlamentets EU-skeptiske gruppe ECR, som DF også tilhører.

Messerschmidt taget i EU-løgn

Annonce:

Men Jacek Wlosowicz, der ifølge Melds (ikke opdaterede) hjemmeside kun var midlertidig formand, afviser dog ethvert kendskab til det omstridte gyldne håndtryk. Wlosowicz stoppede som medlem af EU-parlamentet efter valget i foråret 2014.

- Juan Manuel Ghersinich var allerede ansat, før jeg blev formand. Så jeg har ikke lavet nogen ansættelseskontrakt med ham. Og jeg har ikke godkendt nogen fratrædelsesaftale. Jeg ved intet om det, så du må tale med hr. Messerschmidt, siger han til Ekstra Bladet.

- Men Morten Messerschmidt fastslår, at det er dig, som har indgået fratrædelsesaftalen med Juan Manuel Ghersinich. Derfor er ansvaret dit?

- Jeg ved ikke, hvorfor han siger det. Det er ikke rigtigt, så han må huske forkert. Det er to år siden, jeg var formand for Meld. Jeg røg ud af Europa-parlamentet ved valget i 2014. Derefter var der kun ét medlem af Europa-parlamentet, som også var medlem af Meld; nemlig hr. Messerschmidt, siger Jacek Wlosowicz, der fastholder, at han stoppede som Meld-formand i sommeren 2014.

Annonce:

- Formanden var nødt til at have sin daglige gang i Bruxelles. Jeg flyttede tilbage til Polen nogle uger efter valget, siger han.

Dermed er de to tidligere 'partifæller' i Meld altså rygende uenige om ansvaret for uregelmæssighederne i Meld. Morten Messerschmidt har gang på gang de seneste dage understreget, at det var den polske forgænger som lavede fratrædelsesaftalen.

- Jeg har ikke skrevet under på papirerne i 2013 og 2014, lyder det eksempelvis fra Morten Messerschmidt, der efter at have siddet i bestyrelsen i årevis blev formel formand for Meld i januar 2015.

Officielt: Kæmpe erstatningskrav mod Messerschmidt

Messerschmidt erkender: Betalte EU-regning med EU's egne penge

Rohde sår tvivl om Messerschmidts forsvar

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: