Annonce:
Annonce:

Tidligere minister sviner Pia K: Du er ikke værdig

Den tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg langer ud efter Pia Kjærsgaards beslutning om at blive hjemme fra en tur til USA for at møde højtstående politikere fra kongressen

Kan du huske, da Kjærsgaard tilbage i marts irettesatte en sjusket Anders Samuelsen? (Video: Folketinget TV)
Annonce:
Følg Politik

Folketingets formand Pia Kjærsgaard har ikke hørt de sidste ord for sin beslutning om at blive væk fra en tur til USA, hvor andre nordiske parlamentsformænd mødtes med højtstående amerikanske politikere, herunder den republikanske leder af kongressen, Paul Ryan.

I et indlæg i Politiken langer den tidligere Venstre-minister Britta Schall Holberg kraftigt ud efter Pia Kjærsgaard.

'Den respekt, der burde stå om Folketingets formand, underminerer samme formand igen og igen. Formanden kan ikke skille det partipolitiske fra den rolle, hun indtager i dag. Det kan Danmark ikke være tjent med. Formanden viser igen, at hun ikke er værdig til at beklæde dansk demokratis højeste embede,' lyder de hårde ord fra Britta Schall Holberg.

Pia K sagde nej til at mødes med amerikanske toppolitikere

Engells brevkasse: Pia har stadig stor magt

Engells brevkasse: Tør DF risikere Pias formandspost?

Annonce:

I sit læserbrev argumenterer Schall Holberg for, at Pia Kjærsgaards beslutning er med til at sætte Danmarks internationale renommé over styr.

'I en tid, hvor mange af os er yderst betænkelige ved det, der sker politisk i USA efter Donald Trumps valg og senere forvirrede ageren, i en tid, hvor de baltiske lande af gode grunde kan være stærkt nervøse over den magt, Ruslands præsident, Putin, forsøger at puste op, i en tid, hvor usikkerheden i verden må berøre alle de europæiske folk – da lader Danmark sin plads stå tom i den samling af parlamentsformand, som skulle være med til, alene ved deres tilstedeværelse, at manifestere et fællesskab og en samling om fælles værdier. Folketings formand lod simpelthen sine kolleger stå der alene. Hvor bliver man dog flov,' skriver Schall Holberg.

Annonce:

Britta Schall Holberg er ikke den eneste, der har kritiseret Pia Kjærsgaard for sin beslutning. Også tidligere folketingsformand Mogens Lykketoft (S) og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) har været efter Pia Kjærsgaard:

- Jeg fatter simpelthen ikke, at Danmark kan udeblive fra sådan en tur, sagde Uffe Ellemann-Jensen forleden til Politiken.'

Blæst om formandspost

I det hele taget er der blæst om DF-stifterens formandspost i Folketinget her i sommertiden.

Så sent som i går langede Venstre-politikeren Jan E. Jørgensen ud efter Folketingets formand, som han anklager for at misbruge begrebet 'anti-elite'.

Annonce:

- Det er jo ikke mig, der siger, at man ikke må være en del af den politiske elite og samtidig siger, at man taler på folkets vegne. Men kigger du objektivt på det, så er der da en række af deres toppolitikere, som har beskæftiget sig med politik stort set hele deres liv. Det er længe siden, Pia – som jeg i øvrigt har stor respekt for – var hjemmehjælper. Så hun har ikke per definition større ret til at udtale sig på vegne af folket, end alle vi andre har, sagde Jan E. Jørgensen til Politiken.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: