Tidligere socialminister om satspuljen: - Selvfølgelig var der ikke styr på det

Den tidligere socialminister Manu Sareen retter nu en skarp kritik af forvaltningen af satspuljemidler

Den tidligere social- og ligestillingsminister har siddet som ansvarlig minister i dele af den 17 år lange periode, hvor en 64-årig kvinde har svindlet sig til mindst 111 millioner kroner i Socialstyrelsen. Nu langer eksministeren ud efter satspuljesystemet. Foto: Henning Hjorth
Den tidligere social- og ligestillingsminister har siddet som ansvarlig minister i dele af den 17 år lange periode, hvor en 64-årig kvinde har svindlet sig til mindst 111 millioner kroner i Socialstyrelsen. Nu langer eksministeren ud efter satspuljesystemet. Foto: Henning Hjorth

Efter det er kommet frem at 'en betroet' medarbejder i Socialstyrelsen, Britta Troelsgaard Nielsen, har svindlet sig til mindst 111 millioner af midler fra satspuljen, bliver forvaltningen af satspuljemidlerne nu kraftigt kritiseret fra flere sider.

Den tidligere social- og ligestillingsminister Manu Sareen har meldt sig ind i koret af kritiske stemmer.

- Det var helt vildt, og jeg kan sagtens nikke genkendende til et rodet system, siger Manu Sareen til Berlingske om Socialministeriets forvaltning.

Den tidligere minister peger på et manglende overblik over puljens mange millioner, som en hovedårsag til at der ikke har været styr på det.

- Selvfølgelig var der ikke styr på det. Det er vildt svært at have overblik over så mange millioner, siger han avisen.

Satspuljemidlerne er tiltænkt projekter, der skal hjælpe samfundets svageste og udsatte grupper. Ifølge eksministeren manglede der et overblik over, hvilke projekter der var færdige, og hvornår projekterne ikke længere skulle modtage midler fra puljen.

Til Berlingske fortæller Manu Sareen om, at den daværende regering i sin tid lavede en gennemgang af ordninger, der var støttet af satspuljemidler.

Alt om svindelsagen til 111 millioner: Svensk ødegård beslaglagt

Den gennemgang viste, at flere ophørte ordninger stadig blev bevilliget midler fra satspuljen, og at pengene ikke var blevet tilbageført korrekt. Tallet lød på svimlende 1,6 milliarder, ifølge eksministeren.

På det tidspunkt tænkte Manu Sareen over, hvad i al verden der foregik.

Manu Sareen var social- og ligestillingsminister under Thorning-regeringen, og Anna Britta Troelsgaard Nielsen hev 8,4 millioner ud på Manu Sareens vagt i årene 2014 og 2015.

Så hvorfor gjorde Manu Sareen ikke noget ved det sejlende system på sin vagt?

- Jeg fik sat mange ting i gang, men sådan noget tager tid, inden det virker. Nu kan vi så se, at det ikke nødvendigvis har virket tilstrækkeligt, siger han til Berlingske.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Manu Sareen, men eksministeren har ikke mere at tilføje, lyder det i en sms.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af et dokument, som viser, hvordan politiet mener Anna Britta Troelsgaard Nielsen gennemførte svindlen. Du kan læse historien her.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter