Tidligere toppolitiker hacket og forsøgt pengeafpresset

En ukendt gerningsmand krævede for nylig mindst 4000 kroner for at levere tusindvis af private filer tilbage til Uffe Ellemann-Jensen

75-årige Uffe Ellemann-Jensen blev afkrævet 4000 kroner, hvis han ville have sine private filer tilbage. Foto: Joachim Adrian/Polfoto
75-årige Uffe Ellemann-Jensen blev afkrævet 4000 kroner, hvis han ville have sine private filer tilbage. Foto: Joachim Adrian/Polfoto
Følg Politik

Den tidligere udenrigsminister og formand for Venstre, Uffe Ellemann-Jensen, har været udsat for forsøg på pengeafpresning af en hacker. Det skriver BT.

Over for Ekstra Bladet bekræfter han episoden.

- En dag var alle filerne på min computer krypteret. Jeg havde lige brugt flere måneder på at scanne tusindvis af billeder ind, så jeg tænkte, at det kunne fandeme være løgn, fortæller Uffe Ellemann-Jensen.

En hacker havde tvunget sig adgang til de private filer, og vedkommende krævede nu 4000 kroner for at låse dem op igen. Betalte Uffe Ellemann-Jensen ikke inden ugen var omme, ville beløbet stige til det dobbelte.

- Jeg ville ikke betale. Fandeme nej. Jeg forhørte mig rundt omkring, og det viste sig, at der ikke var noget at gøre, siger han.

Skide-besværgerligt
Han ved ikke, præcis hvordan han blev hacket. Men for at undgå lignende episoder i fremtiden har den erfarne politiker nu investeret i en ny computer.

- Jeg kan ikke finde ud af, hvordan det er sket. Men jeg ved fra andre, der har bedre forstand på de ting dér, at hvis man ikke har sine sikkerhedssystemer helt oppe på dupperne, så kan sådan noget smutte igennem, fortæller han og fortsætter:

- Den gamle computer er inficeret, og når den er det, er der ikke andet at gøre end at smide den ud og købe en ny. Men derfor er det da skide-besværgerligt alligevel.

Uffe Ellemann-Jensen er overbevist om, at han var et tilfældigt offer.

-  Jeg tror, at der er mange, der bliver udsat for det, og jeg tror også, at mange betaler forbryderne. Jeg var bare en af de uheldige, siger han.

Uffe Ellemann-Jensens gode råd til Ekstra Bladets læsere

Eks-politikeren Uffe Ellemann-Jensen, der i dag fylder 75 år, har tre gode råd til andre, der vil sikre sig mod lignende angreb:

1. Husk, at få tjekket din computers sikkerhedssystemer.

2. Lad være med at åbne mails, du ikke ved, hvad er.

3. Sørg for at få gemt de vigtigste ting oppe i Dropbox (et arkiv på internettet red.).

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+