Til Lamborgrin: HK driller Brian

HK gør grin med regeringens skattereform

I morgen fredag vil HK-medlemmer kunne snuse lidt til fornemmelsen af at have en Lamborghini, når HK Østjyland tilbyder en gratis tur. FOTO: EB_Motor
I morgen fredag vil HK-medlemmer kunne snuse lidt til fornemmelsen af at have en Lamborghini, når HK Østjyland tilbyder en gratis tur. FOTO: EB_Motor

HK sender nu en italiensk fuldblods-hilsen afsted mod regeringen. 

Landets HK'ere var det helt store samtaleemne, da regeringen i sidste uge fremlagde en skattereform, hvor lavtlønnede HK'ere vil få en skattelettelse på 5000 kr. om året.

Reformen, der hurtigt fik tilnavnet Lamborghini-reformen på grund af  erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) lidt for kække kommentarer om luksusbiler, fik en noget lunken modtagelse af fagforbundet HK.

Dansk politik - 30. aug. 2017 - kl. 17:38 Angreb på Lamborghini-rigmand: - Det kan man da kalde et spark i løgene

Og nu hælder HK Privat Østjylland yderligere benzin i den tank. I morgen vil de lokale medlemmer kunne få en tur i en Lamborghini, da det formentlig vil være det tætteste de nogensinde kommer på at eje den italienske racer. HK har regnet på, at hvis en ny Lamborghini koster otte millioner kroner, så skal HK’ere arbejde i 1600 år, inden luksusbilen kan holde i garagen.

 - Regeringen må sidde fast i drømmeland, hvis den selv tror på, at beregningerne er i overensstemmelse med virkeligheden. En helt almindelig HK-løn giver hverken råd til store, dyre boliger eller Lamborghinier i garagen. Heller ikke selv om skattereformen bliver en realitet, siger formand for HK Privat Østjylland, Søren Sørensen til hk.dk.

Regeringen præsenterede i går sit skatteudspil. Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn Politik Lamborghini-reformen: Løkkes sminkede skattefidus

Formanden for HK Østjylland, Jesper Thorup uddyber:

- Vi har lejet en Lamborghini og serverer et glas champagne. Så kan HK’erne selv se nærmere på luksusbilen og vurdere, om det er sådan en, de drømmer om, eller om eksempelvis højere løn, efter- og videreuddannelse eller mindre ulighed i samfundet har større prioritet, siger han.

HK Østjylland oplyser, at Lamborghinien holder på parkeringspladsen foran HK Østjylland, Sødalsparken 22, 8220 Brabrand, fredag 8. september fra klokken 14.30-16.30. Alle HK-medlemmer er velkomne.

Lamborghini-reformen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vidste godt, at hans udtalelse om Lamborghini'er ville blive misbrugt. Foto: Jonas Olufson.
Erhvervsminister Brian Mikkelsen vidste godt, at hans udtalelse om Lamborghini'er ville blive misbrugt. Foto: Jonas Olufson.
 

Årsagen til at regeringens skattereform blev døbt Lamborghini-reformen var følgende citat fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til Børsen:

'Hvis man f.eks. vil købe en lækker Lamborghini, så må man godt gøre det, fordi det er ens egne penge.'

Brian Mikkelsen forklarede for nylig i et stort interview i Ekstra Bladet, at han godt var klar over, at citatet var helt galt, og han prøvede at få Børsens journalist til at skrive ’Polo’ i stedet for.

Brian Mikkelsen tror på en ny konservativ statsminister inden for 8-10 år: Når jeg står splitternøgen ude i badet efter spinning, klasker folk mig næsten på numsen og siger; hvor går det godt! Foto: Jonas Olufson Politik Lamborghini-Brian efter shitstormen: Folk klasker mig næsten på numsen og siger - Hvor går det godt

Men skaden var uoprettelig. Udspillet blev til Lamborghini-reformen, og den indpakning gjorde det ikke let for regeringen at sælge det glade budskab om en mindre skatterabat til HK’s hårdtarbejdende medlemmer. 

– På en skala fra et til ti, hvor meget ærgrer du dig over, at du har givet oppositionen den gave?

– De er jo meget velkomne til at bruge det, som de vil. Men jeg har set, at en Lamborghini koster 8,5 millioner kroner, og det giver så en beskatning på fem millioner. Det er jo mere end den samlede skattebetaling fra hele SF’s folketingsgruppe i et helt år, lød det afværgende fra Brian Mikkelsen.

– Så du ærgrer dig slet ikke?

– Nej, for det havde slet ikke noget med denne her reform at gøre. Men sådan er politik. Jeg er blevet galvaniseret. Det var også urimeligt, at man sagde Gucci-Helle. Men der var også nogle fra mit eget parti, som var med til det, siger han.

1 af 2 
2 af 2 I morgen fredag vil HK-medlemmer kunne snuse lidt til fornemmelsen af at have en Lamborghini, når HK Østjyland tilbyder en gratis tur. FOTO: EB_Motor
114 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere