Annonce:
Annonce:

TilLøkke

Annonce:
Følg Politik

Fra starten viste Lars Løkke Rasmussen, at han er en ferm politisk håndværker. Ikke så meget som et lille tweet slap ud om Løkkes nye ministerhold, før chefen selv offentliggjorde listen på sin Facebook kl. 8.15 i morges.  De nye ministre var ganske enkelt truet til tavshed, da de fik opringningen i går. Løkkes klare melding var: Siger du noget til pressen, ryger du ud igen, inden du så meget som har snust til nøglerne til ministerbilen. Det virkede.

Annonce:

Og den interne opposition i Venstre har Løkke sat skakmat med fornemme poster. Kristian Jensen er sendt på langfart som Udenrigsminister, og Jensen-støtten Karsten Lauritzen er druknet i arbejde i Skatteministeriet.  Ingen af dem kan indvende noget. Udenrigsministeriet er officielt det 'næstfineste' ministerium, hvilket jo burde være perfekt til Venstres næstfineste mand, næstformand Jensen. Men virkeligheden bliver, at Jensen vil rejse verden rundt på behørig afstand fra magtens epicenter, så Løkke kan klare politikken alene sammen med sin håndgange pitbull Finansminister Claus Hjorth Frederiksen. Så meget for det formandskab, som var Løkkes redning som Venstre-formand for kun et år siden.

Hvis nogen skulle have været i tvivl, så er det Løkke der regerer både Venstre og Danmark. Alene.

Løkke har også lavet en anden genialitet.

Bertel Haarder vil så gerne være formand for Folketinget. Så meget, at han har lobbyet voldsomt i kulissen for, at Pia Kjærsgaard ikke skulle blive formand. Det bliver hun sandsynligvis nu. For Løkke har givet Haarder Kultur- og kirkeministeriet. Haarders yndlingsområder, og dermed er vejen banet for Kjærsgaard. For selvom mange i Venstres folketingsgruppe ser hende som fandens lillesøster, så vil det dog være værre at pege på en socialdemokrat. Og hos Venstre er der ikke flere formandsbud. Partiets talentmasse er strakt langt ud over den yderste grænse med ministerholdet.

Annonce:

Og måske er Pias formandspost det, der kan blødgøre Dansk Folkeparti oven på en regeringsforhandling, der mere har lignet kulissespil end reelle forhandlinger.

En enkelt minister er hentet udefra. Det er DA's direktør Jørn Neergaard Larsen. Han er blevet Beskæftigelsesminister. Og det varsler krig. Neergaard er en hardliner, der vil skære i dagpenge og sociale ydelser, dog lige med undtagelse af sin egen kones efterløn. For mens Neergaard for nogle år siden tordnede mod efterlønnen, benyttede hans egen kone sig af ordningen.

Neergaards udnævnelse er også et signal til Dansk Folkeparti om, at de godt kan glemme en udvidelse af dagpengesystemet.

Det skal nok blive muntert. Og så har jeg ikke engang nævnt topskatten og alle de andre områder som Anders, Søren, Kristian og Lars fra blå blok ikke er enige om.

Men Tillykke Løkke. Ganske ferm start med ministernavnene. Nu venter det virkelig svære, nemlig indholdet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: