Tilsyns-myndighed: Vi venter på mail fra Carl Holst

Nu er det op til forsvarsministeren at få afleveret de omstridte kampagne-mails til myndighederne

Se analysen efter Carl Holsts samråd.

Statsforvaltningen forventer, at Carl Holst inden længe afleverer indholdet fra den omstridte kampagnemail-konto, som er blevet brugt i forsvarsministerens private valgkamp.

Når mail-udvekslingerne lander hos tilsynsmyndigheden, vil materialet med det samme blive inddraget i den undersøgelse af Holsts spindoktor, Christian Ingemanns, rolle i forsommerens valgkamp. 

Det skriver Statsforvaltningen i en mail til Ekstra Bladet og flere andre medier.

'Carl Holst har fredag eftermiddag kontaktet det kommunale tilsyn og givet besked om, at han gerne vil stille sin kampagnemail til rådighed for tilsynets undersøgelse. Tilsynet afventer nu dette materiale', skriver Statsforvaltningens kommunale tilsyn.

Den tidligere regionsrådsformand fra Region Syddanmark, Carl Holst, afviste ellers så sent som torsdag, at han frivilligt ville stille sin mail til rådighed. Men efter hans egen kovending fredag bekræfter Statsforvaltningen altså, at han har taget kontakt.

Se også: Carl Holst stiller privat kampagnemail til rådighed for forvaltning

Tumler rundt i manegen
Også Statsforvaltningen har dog slået lidt af en kolbøtte.

Efter forsvarsminister Holst i går eftermiddag meddelte, at han alligevel frivilligt vil udlevere indholdet af sin kampagnemail, forklarede Statsforvaltningen nemlig til Ekstra Bladet, at man - på grund af juridiske spidsfindigheder - muligvis slet ikke ville gøre brug af materialet. Og i givet fald først når alt anden dokumentation fra Region Syddanmark var blevet tygget grundigt igennem.

Se også: Statsforvaltning: Uvist om vi beder om Holsts kampagnemail

Men nu lyder der altså andre toner fra tilsynsmyndigheden.

'Når Carl Holst i den konkrete sag selv retter henvendelse til tilsynet og tilbyder at sende materiale, der kan være med til at oplyse sagen, vil materialet indgå i tilsynets oplysning af den konkrete sag', skriver Statsforvaltningen til Ekstra Bladet og understreger altså, at man nu ' afventer dette materiale'.

Holst glæder sig
Ifølge Carl Holst er der ingen mere end ham selv, som ønsker at komme til bunds i sagen.

- Jeg stiller alt materiale til rådighed, som de har brug for, og herunder får de også fuld adgang til min private valgkampmail, skrev han i en mail til Ritzau fredag.

Sagen drejer sig om Carl Holsts nuværende særlige rådgiver i ministeriet, Christian Ingemann Nielsen, der tidligere var ansat som embedsmand i Region Syddanmark. Det vil være i strid med reglerne, hvis Holst har brugt offentlige midler eller en medarbejder i forvaltningen til at fremme sin valgkamp.

Se også: Chokmåling: Holst scorer laveste karakter nogensinde

Se en gennemgang af Carl Holsts mange sager. 

77 kommentarer
Vis kommentarer