Tiltalt for for at slå Papes kæreste: Her er anklageskriftet

En slovakisk mand er tiltalt for overfald på justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede og kræves udvist

Josue Medina Vásquez og Søren Pape Poulsen. Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix
Josue Medina Vásquez og Søren Pape Poulsen. Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

En 34-årig slovakisk mand er tiltalt for at have slået justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede, Josue Medina Vásquez, med knyttet hånd.

Det viser anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Løkke 'dømte' ishockey-fan for hatecrime: Nu mangler beviset

'Ved den 17. maj 2018 ca. klokken 03.30 ud for LA Bar, Gammel Mønt 17 i København, at have sagt til F (forurettede red.) 'I dont like homos eller lignende, og derefter med knyttet hånd, at have slået ham i hovedet,' står der i anklageskriftet.

Der nedlægges påstand om fængselsstraf til den 34-årige slovakiske advokat.

En undersøgelse på Frederiksberg Hospital har tidligere vist, at Papes forlovede fik en hævelse på højre kindben og kæbe.

Slovakken er tiltalt for simpel vold efter straffelovens § 244 og kræves udvist. Men han nægter sig skyldig i alle anklager.

Advokat-kritik i sag om vold mod Papes kæreste: - Påfaldende og uforståeligt at sagen forsinkes

Var sigtet for racismeparagraffen
Oprindeligt var den 34-årige slovak sigtet efter racismeparagraffen, men da udtalelsen, som han skal være kommet med, ikke kan bevises sagt i en bredere kreds, er han ikke blevet tiltalt for udtalelsen. Ingen andre end Papes forlovede har angiveligt hørt sætningen 'I don’t like homoes'.

Heller ikke den dørmand foran LA Bar, som så den 34-årige slovak spytte efter Josue Medina Vásquez, hørte at sætningen blev sagt.

Alligevel fremgår det af anklageskriftet, at han skulle have sagt det, fordi anklageren betragter det som en skærpende omstændighed ved volden.

Sigtet for vold mod Papes kæreste: Nu har politiet set overvågningsvideo

Den påståede udtalelse 'I don’t like homoes' kan derfor stadig få effekt for, hvor hårdt den slovakiske ishockey-fan eventuelt bliver straffet.

Et knytnæveslag giver typisk 20-40 dage, men anklagemyndigheden vil forsøge at skærpe straffen, fordi de fortsat mener, at overfaldet 'har baggrund i andres etniske oprindelse, tro, seksuelle orientering eller lignende.'

Løkke blandede sig
Da sagen mellem justitsministerens forlovede og den slovakiske ishockey-fan kom frem vakte den stor opmærksomhed. Særlig efter statsminister Lars Løkke Rasmussens dagen efter episoden hurtigt konkluderede på de sociale medier, at der måtte være tale om en hadforbrydelse.

'Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue,' skrev statsministeren på Twitter.

I lyset af, at anklagemyndigheden nu frafalder sigtelsen for hadforbrydelse, har Ekstra Bladet flere gange forsøgt at få en kommentar fra statsministeren til hans udtalelse. Det er ikke lykkedes.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.