Tina Tordner: Få fingeren ud af røven, Dan!

Tina Joost har en klar besked til klimaminister Dan Jørgensen. Få fingeren ud af røven, så vi kan betale vores regninger

Tina Joost er slet, slet ikke tilfreds med 'hjælpen' fra Dan Jørgensen og resten af regeringen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Tina Joost er slet, slet ikke tilfreds med 'hjælpen' fra Dan Jørgensen og resten af regeringen. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Følg Politik

54-årige Tina Joost på invalidepension er i problemer. Store problemer.

De stigende energipriser betyder, at hun ikke kan betale alle sine regninger, og derfor var hun også glad, da hun fik at vide, at hjælpen var på vej. Men ak. Klimaminister Dan Jørgensen kunne søndag fortælle, at hjælpen først kommer til august.

- Jeg synes, at det er under al kritik. Jeg er lidt målløs. Det er ved at være kritisk, og det ender snart med, at jeg må kaste mine regninger op i luften og betale dem, som klistrer sig fast, siger Tina Joost til Ekstra Bladet.

- Når politikerne skal forhandle om deres egen løn, så kan de sjovt nok godt få fingeren ud af røven, men ikke her. Hvad skal jeg gøre?, spørger Tina Joost og oplyser samtidig, at hun lige nu er i gang med at søge legater, så hun kan betale sine regninger.

Artiklen fortsætter under billedet ...

 

Kan ikke leve
Tina fra Ruds Vedby er en af de mange danskere, der er hårdt ramt af Dan Jørgensens varmecheck-nøl. Hun betaler sin varmeregning månedligt og når derfor at betale mindst seks regninger, inden varmehjælpen kommer.

Tidligere har hun fortalt til Ekstra Bladet, at efter priserne er steget så meget, så har de kun 2000 kroner i rådighedsbeløb tilbage om måneden.

- Vi kan ikke leve af det her, så jeg har en klar besked til Dan Jørgesen. I kan ikke være det bekendt, siger Tina Joost og opfordrer samtidig regeringen til at se på, om beløbet til pensionister og efterlønnen skal stige i samme fart som inflationen, ligesom hun siger, at en varmecheck langt fra er nok.

- Hvis det her fortsætter, så bliver vi nødt til at få hjælp en gang hver halve år, siger hun til Ekstra Bladet.

Onsdag har Dan Jørgensen også fået massiv kritik af Venstre, der kalder ham mageløs arrogant, men det afviser ministeren i en kommentar til Ekstra Bladet.

”Hvis Venstre synes, at en varmecheck er en elendig ide, så bliver det jo svært. Regeringen vil gerne øge varmehjælpen, fordi situationen er blevet mere usikker. Derfor samler vi partierne bag varmechecken for at se, hvor vi kan skrue op.

'Det er almindelig praksis og ordentlighed, at det er de partier, der har indgået en aftale, der også kan ændre den igen. Derfor er Venstre velkomne til at tiltræde aftalen, hvis de vil, og de andre partier er med på det. Lige meget hvad, og med hvem, kommer den ekstra varmehjælp ikke til at forsinke udbetalingen af checken, som mange dansker venter på, oplyser han i en skriftlig kommentar.

Læs merre om Venstres kritik her

Artiklen fortsætter under videoen ...

Ingen hjælp
Søndag kunne Ekstra Bladet berette, at den 'akutte' varmehjælp, der blev vedtaget i februar, først kommer nødlidende danskere til gode tidligst i august.

Også selv om meldingen fra klimaminister Dan Jørgensen (S) 11. februar var, at 'udbetalingen af varmecheken skal ske så hurtigt som muligt'.

Siden da har der været et mærkværdigt forløb, hvor regeringen har været tæt på at slå verdensrekord i undskyldninger. Det kan du se herunder:

Varmecheckkaos

Årsagen til balladen er det forløb, som Ekstra Bladet har beskrevet i mere end en uge. Det hele begyndte med en glad Dan Jørgensen, der 11. februar kunne fortælle, at regeringen stod klar med en håndsrækning til folk, der have problemer med de stigende energipriser, og at det var akut.

Men intet er sket. Nul og niks. Først havde de nemlig travlt med at holde ferie, og så måtte danskerne og loven vente. Det fremgik i et svar til TV 2 Lorry.

'Der er ikke noget nyt, for på grund af vinterferien har Folketinget ikke være samlet, som det plejer. Vi arbejder på at få logistikken på plads, så hastebehandlingen kan ske,' oplyste Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet 11. marts.

I mellemtiden forsvandt det svar på mystisk vis fra TV2 Lorry, men nu er følgende beskrivelse af forløbet dukket op.

'TV 2 Lorry erstattede på et tidspunkt vores mundtlige oplysninger fra ministeriet med et skriftligt svar, da Klima, Energi- og Forsyningsministeriet mener, at samtalen var til baggrund og passussen om vinterferie var en misforståelse. Da vi gik ind i samtalen til citat, har vi nu valgt at bringe vores oprindelige oplysninger sammen med det skriftlige svar fra ministeriet.', skriver TV2 Lorry.

Det oplyste ministeriet dog intet om, da Ekstra Bladet tidligere spurgte ind til netop feriesvaret.

Her skrev de blot, at 'lovforslaget bliver fremsat i Folketinget 6. april'. Men loven forventes først vedtaget i maj. 'Alt efter hvordan Folketinget tilrettelægger processen, ventes loven vedtaget i maj,' oplyste ministeriet i et skriftligt svar.

Og det stopper såmænd ikke her. For efter en omgang ferieforvirring hastede det pludselig igen for klimaministeren, der var klar til at sætte alle sejl ind for at give varmechecken tidligere til danskerne.

'Vi arbejder for, at det bliver muligt at gennemføre lovgivningsprocessen hurtigere end den nuværende tidsplan. Det kræver flertal i Folketinget på tre fjerdedele, og at der altså ikke er en fjerdedel af Folketinget, der modsætter sig en hurtigere behandling. Vi håber derfor, at de borgerlige partier ikke vil stille sig i vejen for en hurtigere behandling,' skrev klima-, energi- og forsyningsordfører Anne Paulin (S) til Ekstra Bladet.

På bordet
Den tredje forklaring fik vi, da Ekstra Bladet fangede ministeren på vej til sin ministerbil og fik lov til at stille et par spørgsmål til den travle minister nærmest løbende.

- Vi fik først en forklaring om, at ferie har spændt ben for processen. Hvad er gået galt?

- Det har ikke noget med det at gøre. Embedsværket har arbejdet, så blodet sprøjter, og har gjort det så godt og hurtigt, som det overhovedet kunne lade sig gøre. Nu gør vi så det, at vi har bedt om lov til at få det hastebehandlet, og det håber vi kan lade sig gøre, så kommer det til at gå noget hurtigere, siger Dan Jørgensen.

- Hvorfor gjorde I ikke bare det med det samme, når den her varmecheck var så akut at få ud, som du sagde på pressemødet?

- Det har faktisk hele tiden været på bordet, at den skulle hastebehandles. Det er en uvant situation, og vi har ikke prøvet at lave de her ordninger før. Der er en masse teknik i det, og det tager noget tid, sagde Dan Jørgensen

--------- SPLIT ELEMENT ---------

SF vil ikke længere kaldes socialister i udlandet, fordi det giver nogle uheldige associationer til socialisme. Hør dem forklare den sag i ugens udgave af 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app.

 

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU